BLOKFLUIT-EVENEMENTEN

Wij proberen hier zoveel mogelijk blokfluitevenementen in Nederland en de ons omringende landen aan te kondigen. Weet u nog aanvullingen op het lijstje? Geef dit s.v.p. even aan ons door. Ook foto's van evenementen zijn welkom!

Evenementen die al voorbij zijn worden in grijs weergegeven.

Zondag 31 maart 2019 : Ensembledag Blokfluitkwintet Seldom Sene in Almere
Een ensembledag voor blokfluitisten van alle leeftijden! Workshops, lessen, knutselen en muziekspelletjes voor de jongste spelers. De dag wordt afgesloten met en een concert van Seldom Sene. Het kwintet viert in 2019 zijn tienjarig jubileum met het programma The Seldom Sene Collection: een verzameling van hoogtepunten uit hun repertoire, van Thomas Tallis tot Sören Sieg!
Bestemd voor:
+ Blokfluitensembles die caoching willen
+ Volwassen amateurs die in een ensemble willen spelen
+ Kinderen vanaf 6 jaar die minstens 1 jaar blokfluit spelen
+ Geïnteresseerde luisteraars
Docenten: leden van Seldom Sene.
Plaats: Kunstlinie Almere, Esplanade 10
Kosten: € 10 tot € 30, afhankelijk van de sessiekeuze, zie het programma.
Tijd: 10:00 tot 17:15 uur. Om 16:00 is er een concert van Seldom Sene: The Seldom Collection.
Alle informatie op deze flyer
Aanmelding en concertkaartjes: www.seldomsene.com/shop.

Zaterdag 13 april 2019 : tweede studiedag voor zang en blokfluit 'Markiezin van Drenthe''
De tweede studiedag voor zang en blokfluit is een feit! Op zaterdag 13 april vindt er bij de Markiezin van Drenthe weer een ensembleworkshop plaats onder leiding van Sinje Kiel (zang) en Annelies Schraa (blokfluit). De workshop duurt de hele dag en eindigt om 17:00 uur met een (gratis) slotpresentatie van een half uur in de prachtige akoestiek van kerk Blijdenstein. Deelname aan de workshop is niet meer mogelijk (vol), maar graag heten wij iedereen die nieuwsgierig is welkom om naar de resultaten van de dag te komen luisteren. Gevorderde amateurzangers en blokfluitisten van alle soorten en maten (van kleine sopraan tot grote basblokfluit) hebben zich dan een dag lang verdiept in het meerstemmige Engelse en Franse madrigaalrepertoire met componisten als Josquin des Prez en Thomas Morley.
Mocht je als zanger of blokfluitist overigens belangstelling hebben om een keer mee te doen: dit was zeker niet de laatste gelegenheid! Geef je naam aan ons door en we brengen je op de hoogte van een volgende keer (markiezinvandrenthe@gmail.com). Tot dan!

Zondag 12 mei 2019 : Proeflokaal Huismuziek voor instrumentalisten en zangers
Kennismaken met de cursusmogelijkheden van Huismuziek. Een voorproefje van 16 cursussen voor het seizoen 2019/2020. Je kunt via het inschrijfformulier 3 voorproefjes kiezen. Van de 16 docenten zijn dit voor blokfluit: Anna Stegman en Robert de Bree.
Bestemd voor: alle instrumentalisten en zangers.
Niveau: vanaf beginner (niveau 1) alle niveaus.
Locatie: Akoesticum, Ede, Nieuwe Kazernelaan 4.
Tijd: 12:45 – 17:00 uur.
Cursusprijs: € 15,00 of € 7,50 als je 30 jaar of jonger bent. Online informatie en inschrijven vóór 22 april 2019 bijwww.huismuziek.nl.

Zaterdag 18 mei 2019 : Huismuziek curus 'Dubbeloctet voor Blokfluit' voor blokfluitisten
Docent: Bert Honig van BRISK Recorder Quartet Amsterdam.
Speciale cursusdag voor dubbel blokfluitoctet met zoveel mogelijk blokfluiten, graag veel tenoren, bassen, c-bas en subbas.
Niveau: gevorderd (niveau 4); voorbereiding noodzakelijk.
Locatie: Akoesticum, Ede, Nieuwe Kazernelaan 2 - D 42.
Tijd: 10.00 - 17.00 uur.
Cursusprijs, inclusief lunch: € 85,00 voor Huismuziekleden, € 95,00 voor anderen. € 42,50 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 18 februari 2019 bij www.huismuziek.nl.

Zaterdag 18 mei 2019 : 'Muzikale Wereldreis', blokfluitdag in Zwolle
Op zaterdag 18 mei organiseert De Blokfluit Academy haar vijfde blokfluitdag voor blokfluitisten.
Bestemd voor:
a. Blokfluitisten vanaf 11 jaar, en zeker ook volwassenen, die drie jaar of meer les hebben gehad en tenminste twee verschillende blokfluiten bespelen.
b. Kindermiddag voor blokfluitleerlingen van 6 tot 10 jaar, die al wat op een sopraanblokfluit kunnen spelen.
Er wordt gewerkt aan muziek van componisten uit verschillende landen. Centraal staat een stuk voor groot blokfluitorkest van Juan de Araujo uit Zuid-Amerika. Daarnaast zijn is er keuze uit 8 speel- en leerworkshops met muziek uit verschillende landen. De dag sluit af met een gezamenlijk optreden voor familie en vrienden. Muziek wordt na aanmelding thuisgestuurd.
Klein onderhoud van blokfluiten en het uitproberen van nieuwe blokfluiten is mogelijk. Er zijn blokfluithoezen te koop en er is een bladmuziek ruilbeurs.
Docenten en workshops: Stephan Esmeijer, Anneke Hoekman, Lies van der Grient en Marit Darlang.
Plaats: Basisschool Talentum, IJsselcentraleweg 65, Zwolle.
Tijd: 09:45 tot 17:00 uur.
Kindermiddag vanaf 14:00, blokfluit spelend een bezoek brengen aan verschillend landen over de hele wereld, leiding Rianne Helmus en Marit Darlang.
Kosten: € 29,50, kindermiddag € 15.
Meer informatie en inschrijven: www.blokfluitacademy.nl.

/ Vrijdag 24 t/m zondag 26 mei 2019 : Dynamoworkhop Blokfluit in de Eifel – speelniveau: gevorderd
Blokfluitworkshops in de Eifel. Ontzettend gezellig, sfeervol en niet te vergeten: tijd voor wel 10 tot 12 uur blokfluitspelen. Ensemblespel, duolessen, ruimte voor techniekvragen en tips & tricks. De lessen vinden plaats in een zeer bijzondere achthoekige Finse Kota, aan het eind van het weekend sluiten we af op een prachtige locatie verderop in het dorp. Een verwenweekend! Het aantal deelnemers ligt bij de Dynamoworkshops tussen de vijf en zeven deelnemers. Er is dus heel veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Heerlijk eten, slapen, genieten zonder enige vorm van corvee, het weekend is geheel verzorgd. Naast het blokfluitspelen staat er een ruige, (maar veilige) Eifelwandeling op het programma.
Meer informatie? Neem contact op met Wendy Wouters, wendy@bimlokaal.nl / 073 - 657 9919, of kijk op www.dynamoworkshops.nl/workshop/blokfluit.
Voor deze workshop zijn nog twee plaatsen vrij.

Zaterdag 25 mei 2019 : 3D Blokfluitdag in Pijnacker
Op zaterdag 25 mei is alweer de achtste 3D Blokfluitdag, deze keer met monumentale werken uit de Renaissance, zoals die geklonken hebben in de kathedralen van Italië en Spanje.
Er zijn 4 workshops en de dag wordt afgesloten met een gezamenlijke borrel.
Bestemd voor: Blokfluitisten vanaf speelniveau 3. Er zijn een grootbas en een subbas aanwezig die bespeeld mogen worden. Muziek wordt digitaal 4 weken tevoren verstuurd.
Docenten: Hilde de Wolf en Sonja Gruys.
Plaats: De Muziekschool Pijnacker, Groen van Prinstererlaan 1, Pijnacker.
Tijd: 10:00 tot 17:00 uur.
Kosten: € 62,00, inclusief koffie, thee koekjes, fruit en de borrel aan het eind van de dag.
Inschrijven tot 28 april 2019 via het formulier op de website: 3dblokfluitdag.wordpress.com/contact.

Zaterdag 25 mei 2019 : Blokfluitdag De Steck
Het is inmiddels alweer een traditie van vele jaren: Ad van Vliet en ondergetekende organiseren weer een blokfluitdag die dit keer in Wageningen zal worden gehouden.
Het thema van dit jaar is: Brexit!
De componisten hebben allemaal een relatie met Engeland, laat je verrassen door de mooie, warme muziek van de Engelse componisten door de eeuwen heen!
Omdat we nu in een zzp-constructie werken moeten we helaas een kleine bijdrage van de deelnemers vragen. Deelname kost daarom € 12,50 per persoon.
Na opgave via het formulier op de website www.desteck.nl of via de mail lkrijgsmannen@gmail.com ontvang je de muziek via de mail.
De blokfluitdag duurt van 10.00-17.00 uur in de voormalige muziekschool, adres : Generaal Foulkesweg 42-a, Wageningen.
Wij hopen op een inspirerende dag!
Hartelijke groet,
Leonard Krijgsman en Ad van Vliet 06 447 922 98

Zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019 : Zuid-Nederlands-Blokfluit-Concours
In het weekend van 25 en 26 mei 2019 organiseert CKE in Eindhoven een blokfluitconcours voor alle amateurblokfluitisten in de regio Brabant en Noord-Limburg tot 30 jaar.
Wat is de bedoeling?
De bedoeling van dit concours is dat alle leerlingen kunnen meedoen, ook de allerjongsten.
Iedereen mag zich inschrijven; individueel en/of als duo, trio, kwartet of ensemble.
Voorrondes: zaterdag 25 en zondagochtend 26 mei.
Finale: zondagmiddag 26 mei in de vorm van een concert.
Er zal een verplicht werk van 8 maten worden uitgedeeld waarmee de deelnemer zelf aan de slag zal moeten, op een manier die hij of zij zelf kiest.
Een variatie, een tekening, een gedicht of welke vorm van creativiteit ook.
Ook zal er een beperkt aantal minuten mogen worden gespeeld, afhankelijk van inschrijving solo of samenspel.
Voor meer info en inschrijfformulier zie onze website: www.cke.nl/zuid-nederlands-blokfluitconcours.

/ Vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni 2019 : Dynamoworkhop Blokfluit in de Eifel – speelniveau: vergevorderd
Blokfluitworkshops in de Eifel. Ontzettend gezellig, sfeervol en niet te vergeten: tijd voor wel 10 tot 12 uur blokfluitspelen. Ensemblespel, duolessen, ruimte voor techniekvragen en tips & tricks. De lessen vinden plaats in een zeer bijzondere achthoekige Finse Kota, aan het eind van het weekend sluiten we af op een prachtige locatie verderop in het dorp. Een verwenweekend! Het aantal deelnemers ligt bij de Dynamoworkshops tussen de vijf en zeven deelnemers. Er is dus heel veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Heerlijk eten, slapen, genieten zonder enige vorm van corvee, het weekend is geheel verzorgd. Naast het blokfluitspelen staat er een ruige, (maar veilige) Eifelwandeling op het programma.
Meer informatie? Neem contact op met Wendy Wouters, wendy@bimlokaal.nl / 073 - 657 9919, of kijk op www.dynamoworkshops.nl/workshop/blokfluit.
Voor deze workshop is nog één plaatsen vrij.

Zondag 14 t/m vrijdag 19 juli 2019 : Huismuziek muziekweek “van Aznavour tot Zelenka” voor instrumentalisten en zangers
Docenten: Coert Bremmers, Ines Leijen, Susanne Gersch–Bremmers, Peter van Os en Elske Tinbergen.
Muziek maken in de meest uiteenlopende stijlen en genres in allerlei samenstellingen. workshops, gevarieerde avondprogramma’s, zelf samenspelen in “vrije” tijd.
Niveau: vanaf goede beginner (niveau 2).
Locatie: Eigentijdserf, Westelbeers, Spreeuwelsedijk 9.
Tijd: vanaf zondag 9.00 uur, aanvang cursus 11:00 uur, einde vrijdag ná het diner.
Cursusprijs: € 805,00 voor Huismuziekleden, € 865,00 voor anderen, € 402,50 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 1 mei 2019 bij www.huismuziek.nl.

/ Maandag 15 t/m zondag 21 juli 2019 : Consort’99 in Frenswegen
Deze zomer vindt onder leiding van Hilde de Wolf weer de culturele en creatieve cursus van Consort’99 plaats in Frenswegen. Naast blokfluit spelen ook voor schilders, beeldhouwers en koorzangers.
Er staan drie grote namen uit de Duitse barok centraal: Schütz, Bach en Händel. Twee prachtige dubbelkorige werken van Heinrich Schütz 'Jäuchzet dem Herren’ en Johann Sebastian Bachs 'Ich lasse dich nicht, du segnest mich denn’ zullen we uitvoeren met het koor en met Roelof van Luit op het klavecimbel.
Alle blokfluiten zijn welkom, zeker de Grootbas- en de Contrabas-spelers. Zoals ieder jaar kan er weer op 2 grootbassen en 1 contrabas gespeeld worden die ik meeneem. Maar heb je ze zelf dan graag meenemen. Net zoals een eigen muziekstandaard.
Repetities zijn in de ochtenden van 9.30 tot 12.30. Na de lunch kun je genieten van de omgeving en s’avonds wordt er nog een uur gerepeteerd. Aan het eind van de week vindt er een presentatie plaats.
Er zijn al aanmeldingen voor het blokfluitensemble dus aarzel niet te lang, zodat je nog een fijne kamer kunt boeken.
Ik verheug me op veel enthousiaste ervaren spelers. De bladmuziek krijgt je tijdig per mail toegestuurd.
Meer informatie en aanmelden: www.consort99.nl.

Maandag 29 juli t/m zondag 4 augustus 2019 : Blockflöten-Kammermusikkurs sowie instrumentale Weiterbildung
Der Kurs beinhaltet Consortmusik ab dem 16.Jh. sowie Triosonaten und Sonaten mit drei Oberstimmen, die mit Continuo begleitet werden können sowie gemeinsames Musizieren der Teilnehmer mit unterhaltsamen Stücken. Es werden technische Probleme erörtert, stilistische Überlegungen angestellt und Verzierungstechnik geübt wie auch das Zuhören beim gemeinsamen Spiel gefördert. Für weitere Themen oder Werken, die von Kursteilnehmern vorgeschlagen werden, ist der Kurs offen. Das Abschlusskonzert findet am Samstag Vormittag um 10.30 Uhr statt. Eine Berufscembalistin steht für Continuo-Begleitungen während des ganzen Kurses zur Verfügung.
Der Kurs richtet sich an alle Blockflötenspielerinnen und Blockflötenspieler, die an Weiterbildung interessiert sind und instrumental (technisch) wie auch musikalisch neue Impulse erhalten möchten. Auch wenig Fortgeschrittene sind in diesem Kurs willkommen und können daran teilnehmen.
Die Teilnehmerzahl ist beschränkt. Die Anmeldungen werden in der Reihenfolge des Eingangs berücksichtigt. Die Teilnehmer erhalten eine Bestätigung ihrer Anmeldung mit detaillierten Unterlagen. Nach dieser Bestätigung ist die Anmeldung definitiv.
Weitere Information: Jahresprogramm 2019 und chambermusicinswitzerland.weebly.com.
Anmeldung: bitte bis spätestens Ende Mai 2019 einsenden an: toszeghi@bluewin.ch.

Zondag 11 t/m zondag 18 augustus 2019 : Zomeracademie Apollo Ensemble
Zomeracademie Apollo Ensemble voor individuele deelnemers en bestaande ensembles, docenten zijn samen met hun ensembles ook heel welkom.
Voor alle strijkers en blazers.
Blokfluitdocent: Robert de Bree.
Locatie: Karmelklooster, Drachten, Burgemeester Wuiteweg 162.
Cursusprijs: € 400 (t/m 18 jaar; volpension € 525) of € 525 (vanaf 19 jaar, volpension € 650).
De cursus wordt gegeven op drie niveau’s: A. conservatoriumstudenten of zeer ver gevorderde amateurs, B. vergevorderde amateurs en C. gevorderde amateurs. Het Blokfluitconsort onder leiding van Robert de Bree werkt aan “een herdersreis”. Muziek van Jacopo Peri, Johann Sebastian Bach, Franz Schubert en Cesar Franck over herders en landelijke toestanden. Naast de ensemblelessen zijn er tal van andere activiteiten, zoals lezingen, workshops, film, concerten en individuele lessen. Aan het eind van de week zijn er openbare deelnemersconcerten. Gedeeltelijke deelname is ook mogelijk, dan gelden er veel lagere kosten.
Meer informatie en aanmelden: apollo-ensemble.nl/event/zomeracademie.

Sunday 18th August 2019 to Sunday 25th August 2019 : Irish Recorder and Viol Course
Established in 1971 by Theo Wyatt, the Irish Recorder and Viol course is designed for players of recorders, viols and other early instruments, and covers a wide repertoire from the 15th to the 21st centuries.
Sessions include one-to-a-part groups, lectures, consort songs, trio sonatas, choir, large and small ensembles.
Tutors: Ibi Aziz, Marion Doherty-Hayden, Pamela Flanagan, Emma Murphy, Philip Thorby. Location: An Grianán, Termonfechin, Co. Louth, Ireland.
Further information from: Mrs Patricia Flanagan, 110 Kincora Avenue, Clontarf, Dublin D03 X767, Ireland.
E-mail: info@irishrecorderandviolcourse.org, website: www.irishrecorderandviolcourse.org.

Vrijdag 23 t/m zondag 25 augustus 2019 : Blokfluitdagen Mechelen
Van vrijdag 23 tot en met zaterdag 25 augustus organiseert Blokfluitdagen vzw voor de 30ste keer de Blokfluitdagen Mechelen.
Bestemd voor blokfluitisten van alle niveaus. Er wordt gemusiceerd in niveaugroepen. De leiding hebben Tom Beets, Tomma Wessel en Katelijne Lanneau. Daarnaast zijn er tientallen samenspelsessies in kleine groepen van verschillende niveaus, gegeven door dertig bekende blokfluitdocenten. Je kunt ook intekenen voor workshops.
Op zaterdag en zondag geeft Reine-Marie Verhagen een masterclass.
Tenslotte zijn er concerten van topniveau en is er een instrumenten- en bladmuziekbeurs.
Plaats: Scheppersinstituut Mechelen, Melaan 16, Mechelen.
Tijd: vrijdag en zaterdag 08:30 tot ná het concert om 20:00 uur. Zondag 08:30 tot 17:00 uur.
Voor kosten en workshopinhoud kijk op de website: www.blokfluitdagen.be.

/ Vrijdag 23 t/m zondag 25 augustus 2019 : Dynamoworkhop Blokfluit in de Eifel – speelniveau: vergevorderd
Blokfluitworkshops in de Eifel. Ontzettend gezellig, sfeervol en niet te vergeten: tijd voor wel 10 tot 12 uur blokfluitspelen. Ensemblespel, duolessen, ruimte voor techniekvragen en tips & tricks. De lessen vinden plaats in een zeer bijzondere achthoekige Finse Kota, aan het eind van het weekend sluiten we af op een prachtige locatie verderop in het dorp. Een verwenweekend! Het aantal deelnemers ligt bij de Dynamoworkshops tussen de vijf en zeven deelnemers. Er is dus heel veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Heerlijk eten, slapen, genieten zonder enige vorm van corvee, het weekend is geheel verzorgd. Naast het blokfluitspelen staat er een ruige, (maar veilige) Eifelwandeling op het programma.
Meer informatie? Neem contact op met Wendy Wouters, wendy@bimlokaal.nl / 073 - 657 9919, of kijk op www.dynamoworkshops.nl/workshop/blokfluit.
Sorry, voor deze workshop zijn GEEN plaatsen meer vrij. U kunt zich nog wel opgeven voor de workshop van 31 mei, eveneens met speelniveau vergevorderd.

/ Zondag 25 t/m vrijdag 30 augustus 2019 : Blokfluitstage voor jongeren Flutomanie in Cadzand (Zeeuws-Vlaanderen)
Van zondag 25 tot en met vrijdag 30 augustus wordt voor de twaalfde keer dé jaarlijkse blokfluitstage voor jongeren georganiseerd. Zes dagen samen musiceren in groepjes en met een groot orkest.
Bestemd voor: blokfluitisten die tenminste 1 jaar individueel les hebben gehad. Er wordt gewerkt in niveaugroepen.
Docenten: Nadia Bierinckx, Sjors Verstege, Eline Accoe, Dries de Maeyer, Joris van Goethem en Frederike Van Lindt. Plus een FUN-team: Mina Boel en Aster Larosse.
Locatie: Cadzandië, Vierhonderdpolderdijk 10, Cadzand.
Tijd: zondag 25 augustus 16:00 uur start; vrijdag 30 augustus 16:30 uur slotconcert.
Cursusprijs: € 330, overnachting, lessen, partituren, huur lokalen, maaltijden en fun inbegrepen. Tweede inschrijving zelfde gezin € 270.
Inschrijven tot 1 juli 2019, zie flutomanie.be/inschrijving.

Zondag 8 september 2019 : Barokke canto ostinato voor instrumentalisten
Docent: Robert de Bree.
De basisprincipes van het improviseren leren op een harmonie via speelse en meeslepende ostinato’s. Basis-ostinato’s uit de barok, en hoe je het beste te werk kunt gaan als je een onbekend ostinato tegenkomt.
Niveau: vanaf goede beginner (niveau 2).
Locatie: muziekgebouw aan’t IJ, Piet Heinkade 1, Amsterdam.
Tijd: 10:00 – 17:00 uur.
Cursusprijs, inclusief lunch: € 95,00 voor Huismuziekleden, € 105,00 voor anderen. € 47,50 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 08 augustus 2019 bij www.huismuziek.nl.

Zaterdag 21 t/m zondag 22 september 2019 : Bach voor blokfluitensemble
Deze nieuwe cursus van Huismuziek, o.l.v. Anna Stegmann, vindt plaats op 21-22 september in Fredeshiem, Steenwijk.
Een aantal van Bachs composities zijn voor blokfluitensemble gearrangeerd. Een groot blokfluitensemble is namelijk bij uitstek geschikt om de klankkleuren van Bachs werken te ontdekken. Ingenieuze orgelwerken, orkeststukken, ja zelfs zijn cantates lenen zich hiertoe!
De inschrijving start op 13 mei 10.00 uur.
Probeer deze cursus op het Proeflokaal van 12 mei.

/ Vrijdag 27 t/m zondag 29 september 2019 : Dynamoworkhop Blokfluit in de Eifel – speelniveau: gevorderd
Blokfluitworkshops in de Eifel. Ontzettend gezellig, sfeervol en niet te vergeten: tijd voor wel 10 tot 12 uur blokfluitspelen. Ensemblespel, duolessen, ruimte voor techniekvragen en tips & tricks. De lessen vinden plaats in een zeer bijzondere achthoekige Finse Kota, aan het eind van het weekend sluiten we af op een prachtige locatie verderop in het dorp. Een verwenweekend! Het aantal deelnemers ligt bij de Dynamoworkshops tussen de vijf en zeven deelnemers. Er is dus heel veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Heerlijk eten, slapen, genieten zonder enige vorm van corvee, het weekend is geheel verzorgd. Naast het blokfluitspelen staat er een ruige, (maar veilige) Eifelwandeling op het programma.
Meer informatie? Neem contact op met Wendy Wouters, wendy@bimlokaal.nl / 073 - 657 9919, of kijk op www.dynamoworkshops.nl/workshop/blokfluit.
Voor deze workshop zijn nog drie plaatsen vrij.

/ Vrijdag 4 t/m zondag 6 oktober 2019 : Dynamoworkhop Blokfluit in de Eifel – speelniveau: halfgevorderd
Blokfluitworkshops in de Eifel. Ontzettend gezellig, sfeervol en niet te vergeten: tijd voor wel 10 tot 12 uur blokfluitspelen. Ensemblespel, duolessen, ruimte voor techniekvragen en tips & tricks. De lessen vinden plaats in een zeer bijzondere achthoekige Finse Kota, aan het eind van het weekend sluiten we af op een prachtige locatie verderop in het dorp. Een verwenweekend! Het aantal deelnemers ligt bij de Dynamoworkshops tussen de vijf en zeven deelnemers. Er is dus heel veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Heerlijk eten, slapen, genieten zonder enige vorm van corvee, het weekend is geheel verzorgd. Naast het blokfluitspelen staat er een ruige, (maar veilige) Eifelwandeling op het programma.
Meer informatie? Neem contact op met Wendy Wouters, wendy@bimlokaal.nl / 073 - 657 9919, of kijk op www.dynamoworkshops.nl/workshop/blokfluit.
Voor deze workshop is nog één plaatsen vrij.

/ Vrijdag 11 t/m zondag 13 oktober 2019 : Dynamoworkhop Blokfluit in de Eifel – speelniveau: ‘begonners’
Blokfluitworkshops in de Eifel. Ontzettend gezellig, sfeervol en niet te vergeten: tijd voor wel 10 tot 12 uur blokfluitspelen. Ensemblespel, duolessen, ruimte voor techniekvragen en tips & tricks. De lessen vinden plaats in een zeer bijzondere achthoekige Finse Kota, aan het eind van het weekend sluiten we af op een prachtige locatie verderop in het dorp. Een verwenweekend! Het aantal deelnemers ligt bij de Dynamoworkshops tussen de vijf en zeven deelnemers. Er is dus heel veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Heerlijk eten, slapen, genieten zonder enige vorm van corvee, het weekend is geheel verzorgd. Naast het blokfluitspelen staat er een ruige, (maar veilige) Eifelwandeling op het programma.
Meer informatie? Neem contact op met Wendy Wouters, wendy@bimlokaal.nl / 073 - 657 9919, of kijk op www.dynamoworkshops.nl/workshop/blokfluit.
Voor deze workshop zijn nog vijf plaatsen vrij.

Zaterdagen 12 oktober èn 2 november : Ademtechniek voor blazers
Allerlei aspecten van de ademhaling komen aan bod. Je krijgt allerlei oefeningen aangeboden die je meteen op je eigen instrument kunt uitproberen.
Docent: Pauliina Lievonen.
Bestemd voor: blazers van alle blaasinstrumenten.
Niveau: vanaf beginner (niveau 1).
Locatie: Akoesticum, Nieuwe Kazernelaan 2, Ede.
Tijd: 13:00 – 17:00 uur.
Cursusprijs: € 105,00 voor Huismuziekleden, € 125,00 voor anderen. € 52,50 als je 30 jaar of jonger bent. Lunch is bij de prijs inbegrepen.
Online informatie en inschrijven vóór 12 juli 2019 bij www.huismuziek.nl.

Maandag 21 t/m vrijdag 25 oktober 2019 : Huismuziek midweek “Orlando di Lasso Lagrime di San Pietro”
Delen uit de reeks 7-stemmige madrigalen Lagrime di San Pietro (de tranen van Petrus) van Orlando di Lasso (1532-1594) staan centraal. Ook ander werk van di Lasso komt aan de orde.
Docenten: Sacha Mommertz, Hildegard Moonen en Tanja Obalski.
Bestemd voor: zangers, blokfluitisten die minimaal SATB kunnen spelen, gambisten, luitisten en klavecinisten.
Niveau: vanaf gemiddeld (niveau 3); voorbereiding noodzakelijk, muziek wordt vooraf toegestuurd.
Locatie: Eigentijdserf / De Spreeuwelse Heide, Spreeuwelse Dijk 9, Westelbeers.
Tijd: aankomst maandag 11:00 uur aankomst, einde vrijdag ná het diner. Er is als afronding een presentatie door de deelnemers.
Cursusprijs: € 690,00 voor Huismuziekleden, € 730,00 voor anderen. € 345 als je 30 jaar of jonger bent. Inclusief volpension.
Online informatie en inschrijven vóór 21 augustus 2019 bij www.huismuziek.nl.

Zaterdag 9 november 2019 : Oude Muziekdag “Johannes Ciconia O Rosa bella”
Docenten: Jacqueline Dubach (instrumentalisten) en Christopher Kale (zangers).
Laatmidelleeuws repertroire van Johannes Ciconia (1370 – 1412).
Bestemd voor: zangers en bespelers van blokfluit, baroktrombone, luit, vedel, viola da gamba en baroktrombone.
Niveau: vanaf gemiddeld (niveau 3).
Locatie: Akoesticum, Nieuwe Kazernelaan 2 - D42, Ede.
Tijd: 10:00 – 17:00 uur.
Cursusprijs (inclusief lunch, koffie en thee): € 95,00 voor Huismuziekleden, € 105,00 voor anderen. € 47,50 als je 30 jaar of jonger bent.
Heb je aardigheid in deze interessante cursus? Online informatie en inschrijven vóór 9 november 2019 bij www.huismuziek.nl.

Zaterdag 7 t/m zondag 8 december 2019 : Huismuziek cursus “Muziek voor Advent en Kerst”
Docent: Bert Honig.
Gevarieerd programma met Engelse Christmas Carols en muziek uit de barok en de renaissance, waaronder dubbelkorige stukken van Hyronimus en Michael Praetorius. Zoveel mogelijk blokfluiten worden gebruikt, ook c-bas en subbas.
Bestemd voor: blokfluitisten.
Niveau: gevorderd tot zeer gevorderd (niveau 4).
Locatie: Akoesticum, Nieuwe Kazernelaan 2 – D42, Ede.
Tijd: begin zaterdag 10:00 uur, einde zondag 17:00 uur.
Cursusprijs, inclusief volpension: € 280,00 voor Huismuziekleden, € 300,00 voor anderen, € 140,00 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 7 september 2019 bij www.huismuziek.nl.

Zaterdag 14 december 2019 : Huismuziek cursus blokfluitonderhoud
Docent: Jan Bouterse.
Hoe zit je blokfluit in elkaar en hoe hou je hem in alle opzichten in orde.
Bestemd voor: Iedereen die een blokfluit wil leren onderhouden.
Niveau: vanaf beginner (niveau 1).
Locatie: Akoesticum, Nieuwe Kazernelaan 2 – D42, Ede.
Tijd: begin zaterdag 10:00 uur tot 17:00 uur.
Cursusprijs, inclusief volpension: € 60,00 voor Huismuziekleden, € 70,00 voor anderen, € 30,00 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 7 september 2019 bij www.huismuziek.nl.

Dinsdag 24 t/m vrijdag 27 december 2019 : Huismuziek muziekweek “Musiceren met Kerst”
Docent: Peter van Os.
De feestelijke kerstdagen worden gevuld met muziek uit verschillende genres: klassieke muziek, wereldmuziek en “lichte” muziek.
Bestemd voor: instrumentalisten.
Niveau: vanaf goede beginner (niveau 2).
Locatie: Eigentijdserf, Spreeuwelsedijk 9, Westelbeers.
Tijd: begin dinsdag 16:00 uur, einde vrijdag 10:00 uur.
Cursusprijs: € 520,00 voor Huismuziekleden, € 550,00 voor anderen, € 260 als je 30 jaar of jonger bent. Inclusief volpension.
Online informatie en inschrijven vóór 1 oktober 2018 bij www.huismuziek.nl.

Zaterdag 11 januari 2020 : Cursus “Wat is nou een akkoord?” Cursus over harmonieleer in theorie en praktijk
Docenten: Robert de Bree en Wilko Brouwers.
Harmonieleer. De deuren van de muziektheorie gaan voor je open door eenvoudige opdrachten te doen in het ensemble.
Bestemd voor: iedereen, zanger en/of instrumentalist.
Niveau: vanaf beginner (niveau 1).
Locatie: Akoesticum, Nieuwe Kazernelaan 2 – D42, Ede.
Tijd: 10:00 – 17:00 uur.
Cursusprijs, inclusief lunch: € 80,00 voor Huismuziekleden, € 90,00 voor anderen. € 40,00 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 11 oktober 2019 bij www.huismuziek.nl.

Zondag 19 januari 2020 : Cursus “Barokversieringen maken”
Docent: Robert de Bree.
Versieringen aanbrengen in de barokmuziek aan de hand van korte stukjes ensemblemuziek die je vooraf bestudeert. Er gaat een wereld voor je open.
Bestemd voor: instrumentalisten.
Niveau: vanaf gemiddeld (niveau 3).
Locatie: De Kom, Stadsplein 6, Nieuwegein.
Tijd: 10:00 – 17:00 uur.
Cursusprijs, inclusief lunch: € 95,00 voor Huismuziekleden, € 105,00 voor anderen. € 47,50 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 19 december 2019 www.huismuziek.nl.

Zaterdag 8 t/m zondag 9 februari 2020 : Gabrieli, dubbelkorige muziek
Huismuziekcursus voor instrumentalisten.
Docenten: Anne-Linde Visser en Matthijs van der Moolen.
Er wordt gewerkt aan meerkorige, instrumentale muziek uit de late 16de en vroege 17de eeuw van Giovanni Gabrieli en zijn tijdgenoten.
Bestemd voor: strijkers, blokfluitisten, zinkspelers, trombonisten, dulciaanspelers, barokfagottisten en continuospelers.
Niveau: vanaf gemiddeld (niveau 3).
Locatie: Buitengoed Fredesheim, Eiderberg 2, Steenwijk-De Bult.
Tijd: zaterdag 10:00 uur – zondag 17:00 uur.
Cursusprijs (inclusief volpension): € 270,00 voor Huismuziekleden, € 290,00 voor anderen. € 135,00 als je 30 jaar of jonger bent.
Heb je aardigheid in deze interessante cursus? Online informatie en inschrijven vóór 8 november 2019 bij www.huismuziek.nl.

Zaterdag 7 t/m zondag 8 maart 2020 : Arcadia, vroege Italiaanse madrigalen
Huismuziekcursus voor zangers en instrumentalisten.
Docenten: Adrián Rodríguez Van der Spoel en Paulina van Laarhoven.
Er wordt gewerkt aan madrigalen uit de late 16de en vroege 17de eeuw op arcadische gedichten over een utopisch land vol bloemen. vruchten, bossen, helder water, vogelzang en een eeuwige zomer.
Bestemd voor: zangers, blokfluitisten (géén sopraanblokfluit), gambisten, luitisten, vihuelisten en theorbisten.
Niveau: gevorderd tot zeer gevorderd (niveau 4); Auditie verplicht.
Locatie: Buitengoed Fredesheim, Eiderberg 2, Steenwijk-De Bult.
Tijd: zaterdag 10:00 uur – zondag 17:00 uur.
Cursusprijs (inclusief volpension): € 275,00 voor Huismuziekleden, € 295,00 voor anderen. € 137,50 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 7 december 2019 bij www.huismuziek.nl.

Zaterdag 18 april 2020 : Sweelinck, Psalm 150
Huismuziekcursus voor koor en instrumentaal ensemble.
Docent: Hebe de Champeaux.
Twee werken van Jan Pieterszoon Sweelinck worden behandeld: het motet “De profunis” en de 8-stemmige Franstalige zetting van Psalm 150.
Bestemd voor: zangers, een continuo-speler, 4 hoge instrumentalisten (viool, dwarsfluit, blokfluit of klarinet) en 4 lage instrumentalisten (altviool, cello, baroktrombone of fagot).
Niveau: vanaf gemiddeld (niveau 3).
Locatie: Lutherse kerk, Hamburgerstraat 9, Utrecht.
Tijd: 10:00 uur – 17:00 uur.
Cursusprijs (inclusief lunch): € 70,00 voor Huismuziekleden, € 80,00 voor anderen. € 35,00 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 18 maart 2020 bij www.huismuziek.nl.

Zaterdag 16 mei 2020: Huismuziek cursus “Dubbeloctet voor Blokfluit” voor blokfluitisten
Docent: Bert Honig.
Speciale cursusdag voor dubbel blokfluitoctet met zoveel mogelijk blokfluiten, graag veel tenoren, bassen, c-bas en subbas.
Bestemd voor: blokfluitisten.
Niveau: gevorderd (niveau 4); voorbereiding noodzakelijk.
Locatie: Lutherse kerk, Hamburgerstraat 9, Utrecht.
Tijd: 10:00 uur – 17:00 uur.
Cursusprijs (inclusief lunch): € 90,00 voor Huismuziekleden, € 100,00 voor anderen. € 45,00 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 16 april 2020 bij www.huismuziek.nl.

Zondag 19 t/m vrijdag 24 juli 2020: Huismuziek muziekweek “van Aznavour tot Zelenka”
Huismuziek muziekweek voor Instrumentalisten en zangers.
Docenten: Coert Bremmers, Ines Leijen, Susanne Gersch–Bremmers, Peter van Os en Elske Tinbergen.
Muziek maken in de meest uiteenlopende stijlen en genres in allerlei samenstellingen. workshops, gevarieerde avondprogramma’s, zelf samenspelen in “vrije” tijd.
Niveau: vanaf goede beginner (niveau 2).
Locatie: Eigentijdserf, Spreeuwelsedijk 9, Westelbeers.
Tijd: vanaf zondag 9.00 uur, aanvang cursus 11:00 uur, einde vrijdag ná het diner.
Cursusprijs (inclusief volpension): € 815,00 voor Huismuziekleden, € 875,00 voor anderen, € 407,50 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 19 mei 2020 bij www.huismuziek.nl.


Archief van de evenementen van de afgelopen jaren:
Evenementen van de eerste maanden van het jaar 2019.
Evenementen uit het jaar 2018.
Evenementen uit het jaar 2017.
Evenementen uit het jaar 2016.
Evenementen uit het jaar 2015.
Evenementen uit het jaar 2014.
Evenementen uit het jaar 2013.
Evenementen uit het jaar 2012.
Evenementen uit het jaar 2011.
Evenementen uit het jaar 2010.
Evenementen uit het jaar 2009.
Evenementen uit het jaar 2008.
Evenementen uit het jaar 2007.
Evenementen uit het jaar 2006.
Evenementen uit het jaar 2005.
Evenementen uit het jaar 2004.
Evenementen uit het jaar 2003.
Evenementen uit het jaar 2002.
Evenementen uit het jaar 2001.


Deze pagina is een onderdeel van de Nederlandse Blokfluitpagina

Reacties zijn welkom bij de webmaster: anton@blokfluitpagina.nl