BLOKFLUIT-EVENEMENTEN IN HET JAAR 2012
>>> Denk er aan dat veel links niet meer aktueel zullen zijn. <<<

Zondag 22 januari 2012: Royal Wind Music in Almelo
Op 22 januari 2012 bezoekt The Royal Wind Music-ensemble De Muziekschool Twente. Op deze middag zijn er verschillende activiteiten rond de blokfluit. Leerlingen kunnen workshops volgen van blokfluitdocenten van De Muziekschool Twente. Er zijn speciale workshops voor ensembles door The Royal Wind en The Royal Wind Music geeft om 17.00 uur een concert.
Aanmelden dan kan via de website www.demuziekschooltwente.nl.
Wil je meer weten, neem dan contact op met Jeroen van Lexmond: j.vanlexmond@demuziekschooltwente.nl.

Zaterdag 4 februari 2012 : jaarlijkse blokfluitdag in Heerenveen
Op zaterdag 4 februari 2012 is de 8ste editie van deze heerlijke blokfluitdag, waarop 3 workshops worden gegeven in de Rinkelbom in Heerenveen:
- Het Vivaldi-orkest staat zoals altijd o.l.v. Paul van der Voort. Dit jaar een stevige bewerking van Concerto RV 537 met veel extra nootjes en speelplezier bij dit goedgemutste stuk. Geschikt voor zowel gevorderde als beginnende spelers doordat er moeilijke en vereenvoudigde partijen zijn.
- Anneke Hoekman verzorgt wederom een workshop met moderne muziek, grafisch maar ook licht in de workshop Oud en Nieuw, waarbij dus ook oude muziek aan de orde komt.
- Een 'mini-crimi' voor blokfluitgroep onder leiding van Marianne Heeres zal een spannend muzikaal detectiveverhaal worden met muziek van Mattias Maute. Speelplezier voor jong en oud en voor iedereen enorm verrassend!
In de pauzes is er een markt met te koop aangeboden bladmuziek.
Meer informatie en aanmelding kan via www.arsmusica.nu.

Zaterdag 18 en zondag 19 februari 2012: Blokfluitfestival Nordhorn
De 2e editie van het Blokfluitfestival Nordhorn zal plaatsvinden op 18 en 19 februari 2012 in Nordhorn, net over de Duitse grens bij Oldenzaal. Tijdens dit weekend staat Kulturhaus NIHZ in het teken van de blokfluit met workshops, masterclasses, concoursen en concerten door onder meer Erik Bosgraaf, het Flanders Recorder Quartet en Wildes Holz.
Alle informatie op deze flyer en op de website www.wix.com.

Zaterdag 17 maart 2012: Blokfluit Unlimited III
Op zaterdag 17 maart 2012 vindt in het ICO Centrum voor Kunst en Cultuur, Zuidhaege 2 in Assen voor de derde keer het spektakel Blokfluit Unlimited plaats. Een complete dag waarin dit instrument centraal staat met een concert, een markt, workshops op diverse niveaus en een gezamenlijke eindpresentatie.
Docenten zijn Jeroen van Lexmond, Jan Goorissen, Ton le Coultre en Peter van der Wateren.
Informatie en inschrijfformulier: www.ico-kunstencentrum.nl.

Vrijdag 30 maart t/m zondag 1 april 2012: Traditionele muziek van de Lage Landen
Tijdens het 'Lage Landen Weekend' van de Stichting Volksmuziek Nederland geeft Jowan Merckx de cursus 'Perfect prachtige deunen leven inblazen' voor blokfluitspelers en bespelers van andere blaasinstrumenten in D.
Aan de hand van een paar prachtige traditionele lage landen deunen gaat hij de deelnemers inwijden in de kunst van het blazen. De aandacht zal uitgaan naar een goede houding, de juiste ademhaling en het gebruik van de tong tijdens het fluitspel.
Om goed samen te kunnen spelen richt de cursus zich op blokfluiten (sopraan en tenor), whistles (groot en klein in D) en elk ander blaasinstrument in D. Deze dagen zullen niet zozeer gericht zijn op het uitbouwen van een breed repertoire als wel op het uitdiepen van een klein maar fijn repertoire. Aangezien je alles uit het hoofd zal moeten spelen, is het raadzaam om je opnameapparatuur mee te brengen.
Het weekend begint vrijdagavond 19.00 uur en duurt tot zondagmiddag 17.00 uur. Locatie: YMCA De Glind, Postweg 65, 3794 MK De Glind, gemeente Barneveld.
Jowan Merckx is een begenadigd docent en muzikant. Hij speelt al jaren met de Belgische folkband amoRRoma en tracht steeds vernieuwend te zijn. Zijn bronnen zijn zowel oude en traditionele muziek als ook Franse chanson en wals muzette. Voorbeelden staan op zijn website www.myspace.com/amorromafolk.
Meer informatie bij Stichting Volksmuziek Nederland; inschrijven via het inschrijfformulier.

Zaterdag 14 april 2012: Blokfluitorkestdag Midden-Nederland
Op zaterdag 14 april wordt de Blokfluitorkestdag Midden-Nederland georganiseerd. Een dag waarbij blokfluitspelen centraal staat, met mensen die hetzelfde speelniveau als jij hebben. Er zijn 4 groepen samengesteld, ieder met hun eigen speelniveau. Iedere groep wordt begeleid door een professionele blokfluitdocent.
Je kunt je inschrijven voor één van de volgende groepen:
Groep 1. Kinderen tot 3 jaar les : Jeroen van Lexmond
Groep 2. Kinderen met gemiddeld niveau (3 - 6 jaar les) : Arwieke Glas
Groep 3. Beginnende/half gevorderde volwassenen en jongeren met gevorderd niveau : Maria Martinez Ayerza
Groep 4. Vergevorderde volwassenen en eventueel jongeren : Marco Magalhães
’s Ochtends en ’s middags zijn er workshops waarin je met je groep een aantal muziekstukken gaat spelen. In een afsluitend concert kun je je familie en vrienden het eindresultaat laten horen.
De Blokfluitorkestdag zal in de Vrije School te Zeist plaatsvinden. De kosten voor het deelnemen aan de hele dag zijn € 25 per persoon. Indien er meerdere kinderen uit hetzelfde gezin deelnemen, dan krijgen de kinderen € 5 korting en betalen een inschrijfgeld van € 20 per persoon.
Wil je meer informatie over deze dag? Download hier de flyer met alle informatie of lees het verslag van vorig jaar voor een impressie. Direct inschrijven? Klik dan hier voor het digitale inschrijfformulier.
Voor vragen kun je contact opnemen met: Pauline Schenkelaars, e-mail: jbplien@ziggo.nl of Dana Massad, e-mail: info@blokfluitensamenspel.nl
Tot ziens op de Blokfluitorkestdag!
Het verslag van Petra Kroesen van de Blokfluitorkestdag 2011 is nu ook beschikbaar via de volgende link: verslag 2012.

Zaterdag 21 april: Jubileum Samenspeeldag Huismuziek den Haag
Omdat de afdeling Den Haag van de Vereniging voor Huismuziek 60 jaar bestaat wordt op zaterdag 21 april van 10:00 – 17.30 uur een samenspeeldag georganiseerd met het thema 'feest'.
Er zijn twee workshops, één voor blokfluitisten en één voor een gemengde instrumentale groep.
Alles in de Jozefschool, Thorbeckestraat 37 in Wassenaar.
Informatie en aanmeldingen met bijgaand informatieblad of via Adje Elzas abelzas@hetnet.nl.

Donderdag 17 t/m zondag 20 mei 2012: Open Recorder Days Amsterdam 2012
De open recorder days (ORDA 2012) worden georganiseerd door Stichting The Royal Wind Music. Het wordt is een internationaal blokfluitfestival en concours van grote klasse. Een prachtig vervolg op de beroemde Open Nederlandse Blokfluitdagen (SONBU) in Utrecht, die daar in 2004 voor het laatst zijn gehouden. Hier kun je als blofkluitliefhebber niet wegblijven!
Het openbare internationale concours is voor amateur–blokfluitisten van alle leeftijden. De avondconcerten worden gegeven door Erik Bosgraaf, Quartet New Generation en The Royal Wind Music. Er zijn verschillende workshops, er is een muziekmarkt en een educatieve kindervoorstelling met The Royal Wind Music.
Kijk voor alle informatie, inschrijvingsregelement, aanvangstijden en prijzen op: www.orda2012.com.

Vrijdag 18 mei 2012: Masterclass Reinckenfestival Deventer 2012
Op Hemelvaartsdag en de vrijdag erna vindt elk jaar in Deventer een Oude Muiziek Festival plaats: Het Reinckenfestival. Dit jaar dus op 17 en 18 mei 2012. Er wordt een breed toegankelijk programma aangeboden met als thema:Muziek, uitgegeven in de Nederlanden rond 1700.
Tijdens het Reinckenfestival kunt je luisteren naar prachtige muziek, maar ook zelf muziek maken! Op 18 mei geeft Sascha Mommertz, bekend blokfluitdocent, van 14.30 uur -16.30 uur een masterclass voor de jeugd op het gebied van de historische uitvoeringspraktijk. Zowel solisten als ensembles (tot 20 jaar) zijn welkom. Er is een klavecimbel in de kerk (a=440). Het is de bedoeling dat je één of meerdere stukken van vóór 1800 voorbereid. Samen met Sascha zul je dan gaan werken aan de muziek en dan met name hoe je die ‘oude’ muziek het beste kunt uitvoeren.
Aanmelden kan tot 20 april via de website: www.reinckenfestival.nl onder de knop “masterclass”.

zaterdag 26 t/m maandag 28 mei 2012 : Blokfluitwedstrijd voor jonge mensen uit België en Nederland
Het Mieke Van Weddingenfonds organiseert in Mechelen een wedstrijd voor jonge blokfluitisten.
Doelstelling van de wedstrijd is de spirit van blokfluitist en –docente Mieke Van Weddingen (1962 – 2009) levend te houden en haar enthousiasme bij de jongere generaties te laten nawerken.
Er wordt gespeeld in 4 categorieën, waarvan 3 voor amateurs (tot 12/16/20 jaar) en één voor pré-professionals.
Elke amateurdeelnemer speelt 2 stukken van in totaal 10 minuten, pré-professionals mogen een kwartier lang spelen.
Er zijn mooie prijzen te winnen.
LET OP: de uiterste inschrijfdatum voor de blokfluitwedstrijd is 15 maart 2012.
Meer informatie in de folder en in het wedstrijdreglement.
Inschrijven via het inschrijfformulier voor amateurs of het inschrijfformulier voor pré-professionals.
Meer informatie per e-mail bij geertmoons@skynet.be.

zaterdag 30 juni 2012 : In The Mood for Flute! Open Dag Blokfluitopleiding en –ensembles FEW
Locatie: Pauluskerk, Van Limburg Stirumlaan 18, Dronten
Vanaf 11.00 uur is er in de Pauluskerk in Wezep van alles op het gebied van blokfluitspel te beleven: openbare examens, openbare repetities, slotconcert van alle leerlingen, docenten en ensembles en een informatiestand.
Meer informatie: Ensemble FEW, doorklikken op 'Nieuws' en dan op Open Dag.

Maandag 9 t/m vrijdag 13 juli 2012 : Aventure zomerschool in Slotkapel Egmond
Thema: Middeleeuwen OpNieuw in de zomer, Muziek uit de Trente codices, tussen 1460-1466 samengesteld door Johannes Wisser. Centrale werken Missa Carminum, Sig, säld und heil, Gross senen en Wunsliche schone. Praktische musiceren, workshop, lezing, toonmomenten, slotpresentatie op 13 juli.
Docenten: Christopher Kale – zang , Marco Magalhães – blokfluit en Ita Hijmans – ensembles, artistieke leiding.
Je kunt ook als ensemble deelnemen.
Informatie & aanmelden: Aventure Ensemble.

Vrijdag 20 t/m zondag 29 juli 2012 : 44ste FIMA Festival Oude muziek in Urbino, Italië
Voor de 44ste keer organiseert de FIMA (Fondazione Italiana per la Musica Antica, Italiaanse Oude Muziek Club, zogezegd) een Festival Oude Muziek in Urbino, met cursussen en een muziekmarkt voor instrumentbouwers.
Elke dag zijn er ’s morgens van 9.00 – 13.00 uur instrumentcursussen en ’s middags van 15.00 tot 18.00 uur kamermuziekensemblecursussen.
De instrumentcursussen voor blokfluit worden gegeven door Stefano Bagliano, Antonio Carillho (heeft in Nederland blokfluit gestudeerd, dus spreekt ook goed Nederlands) en Ludocvico Scopplola.
Er is ook een Masterclass blokfluit onder leiding van Michael Form.
Een goede mogelijkheid voor gevorderde blokfluitisten en conservatoriumstudenten om verder te komen met hun muzikale activiteiten. En alles in een prachtige omgeving met veel Italiaans Dolce Vita.
Informatie en inschrijving (in het Engels): www.fima-online.org.

Zaterdag 21 t/m zaterdag 28 juli 2012 : Huismuziek Zomercursus renaissancemuziek voor zangers, instrumentalisten en dansers
Docenten: Jacqueline Dubach (instrumentalisten), Christopher Kale (zangers) en Frank Perenboom (dansers)
Locatie: De Glind (bij Barneveld)
Tijd: aanvang zaterdag 11.00 uur, einde zaterdag 10.00 uur
Cursusprijs: € 545,00 voor cursusleden, € 605,00 voor anderen, € 270,00 voor jongeren tot 23 jaar
Bestemd voor: zangers (alle stemtypen), dansers, bespelers van: blokfluit, viool, baroktrombone, altviool, cello, viola da gamba, luit, theorbe, gitaar, pommer, dulciaan, renaissancetrombone, cornamuse, posaune, zink, cornetto, schalmei, ranket en bazuin. Er is ook een plaatsje voor een slagwerker.
Niveau: vanaf ??
Heeft u zin om deze week te ervaren? U kunt online inschrijven via deze link.

Maandag 30 juli t/m vrijdag 3 augustus 2012 : Zomercursus in Perugia, Italië
Trakteer jezelf op een inspirerende midweek Perugia!
Zomercursussen Italië, 30 juli t/m 3 augustus 2012. Kamermuziek, schilderen, tekenen, keramiekdecoratie en authentiek koken.
In het inspirerende, historische centrum van Perugia, organiseert Accademia Amsterdam een kamermuziekcursus voor gevorderde amateurs en beginnende conservatoriumstudenten: zangers, strijkers, blazers, klavecimbel/basso continuo.
´Meester en Gezel´, Händel en zijn leraar Zachow, muziek van barokcomponisten en hun leerlingen. Samen muziek maken, van kunst genieten, kneepjes van het vak leren, gezelligheid en lekker eten. Voor vrienden, partners en andere belangstellenden zijn er creativiteitscursussen. Overnachting in luxe agriturismo, in hotels dichtbij of in jeugdherbergen.
Kortingen voor studenten, vroegboekers en docenten die hun leerlingen meebrengen.
Meer info in de flyer en op de website: www.amstelimpresariaat.nl/cursussen.

zondag 12 t/m zondag 19 augustus 2012 : Zomeracademie Apollo Ensemble voor ensembles en individuele blazers, strijkers en continuo-spelers
Blokfluitdocent: Annelies Schraa
Locatie: Warmonderhof, Dronten
Cursusprijs: € 310,00 of € 615,00, afhankelijke van leeftijd en overnachting
De cursus wordt gegeven op drie niveau’s: conservatoriumstudenten, vergevorderde amateurs en gevorderde amateurs.
Mee informatie: www.apollo-ensemble.nl, doorklinkken op 'Zomeracademie'.

Saturday 18 - 25 August 2012 : Irish Recorder and Viol Course, An Grianán, Termonfechin, Ireland
Established in 1971 by Theo Wyatt, the Irish Recorder and Viol course is designed for players of recorders, viols and other early instruments, and covers a wide repertoire from the 15th to the 21st centuries.
Sessions include one-to-a-part groups, lectures, technique classes, consort songs, trio sonatas, choir, large and small ensembles.
Tutors: Ibi Aziz, Marion Doherty, Pamela Flanagan, Chris Hartland, Emma Murphy, Marion Scott, Philip Thorby.
Further information from the course brochure or directly from:
Mrs Patricia Flanagan
110 Kincora Avenue
Clontarf, Dublin 3, Ireland
Tel. 00 353 (0) 1 8337869
info@irishrecorderandviolcourse.org
www.irishrecorderandviolcourse.org.

Zondag 19 augustus - vrijdag 24 augustus: Flutomanie in Mechelen en Neerpelt
Flutomanie is een week voor jongeren die samen musiceren en plezier maken met docenten Joris Van Goethem, Katrien Van Caneghem, Anneleen Van Lancker en Nadia Bierinckx. Enthousiaste blokfluitisten vanaf tien jaar die minimaal twee jaar individuele les hebben gehad, zijn welkom. Deelnemers spelen samen in kleine ensembles en in een groot blokfluitorkest en daarnaast zijn er allerlei aanvullende activiteiten.
Op 24 augustus reizen ze per trein naar Mechelen voor een slotpresentatie in het kader van de Blokfluitdagen Mechelen.
Aanmelden voor 1 juni 2012. Prijs: € 260 (€ 200 met korting), overnachting, maaltijden en treinreis Neerpelt-Mechelen inbegrepen.
Meer informatie: www.ofelici.be/flutomanie.htm.
Contact: Joris Van Goethem, +32 (0) 496 23 34 35, e-mail: joris.vangoethem@telenet.be.

Maandag 20 augustus - vrijdag 24 augustus: Early Music Summer School op het Conservatorium van Amsterdam
Deze jaarlijkse zomercursus Oude Muziek van het Conservatorium van Amsterdam is open voor instrumentalisten en zangers van alle leeftijden en biedt zowel individuele lessen als kamermuzieklessen, workshops, lezingen en concerten. Erik Bosgraaf is de blokfluitdocent. Het is ook mogelijk om voor een gereduceerde prijs deel te nemen als toeschouwer.
Meer informatie: www.conservatoriumvanamsterdam.nl.

Vrijdag 24 augustus - zondag 26 augustus: Blokfluitfestival Mechelen
Sinds 1989 wordt in Mechelen jaarlijks een blokfluitfestival georganiseerd. Het festival staat open voor alle blokfluitisten, jong en oud. In 2012 heeft het festival van 24 t/m 26 augustus plaatsen wel in het conservatorium te Mechelen, Melaan 3 – 5.
Er zijn samenspelsessies, er wordt gewerkt met een groot blokfluitkoor en er bestaat de mogelijkheid tot vrij samenspel.
Ensemble Seldom Sene geeft zaterdagmorgen 25 augustus een ensembleworkshop.
Voor jongeren van 7 tot 14 jaar is er een apart programma.
Er zijn concerten op topniveau, er is een markt voor instrumenten en bladmuziek.
Meer informatie op we website www.blokfluitdagen.be.

Donderdag 20 september: Blokfluitbouw
In het najaar van 2012 helpt Jan Bouterse weer bij het maken van een blokfluit. Voor beginners kan dit een eenvoudige sopraanblokfluit (renaissancemodel) zijn of voor meer gevorderden een altblokfluit (barokmodel). De cursus wordt gegeven op enkele van de open werkdagen (op donderdagen) op de bouwzolder in De Helling (Arnhem), en/of bij Jan thuis (Alphen aan den Rijn). De datum van de eerste cursusdag is waarschijnlijk donderdag 20 september 2012 (houd de site in de gaten!), overige data worden met de deelnemers afgesproken.
Meer informatie en inschrijven via: www.huismuziek.nl.

Maandag 24 september - maandag 1 oktober: Medieval Crossroads of Europe
Clea Galhano, Phil en Gayle Neuman en Vicki Boeckman geven eind september een oude muziek ensembleworkshop in Kasteel Glarisegg, Steckborn, Zwitserland, dichtbij het Bodenmeer.
Deze cursus is gericht op blokfluitisten, maar is ook open voor zangers en spelers van de viola da gamba en dubbelrietinstrumenten. Amateurspelers van gemiddeld en gevorderd niveau zijn welkom. Zij zullen werken aan middeleeuwse-, renaissance- en barokrepertoire en kunnen bovendien genieten van mooie excursies in de omgeving.
Prijs: $ 1650,- inclusief cursus, overnachtingen, maaltijden en excursies.
Meer informatie in de flyer en op de website www.facebook.com/recorder.workshop. Registratieformulier. Contact: esthersaulle@yahoo.com.

Vrijdag 5 oktober - zondag 7 oktober: De Lelystadse Vivaldidagen
Na het succes van de Telemanndagen in september 2011 organiseert het Apollo Ensemble in 2012 de Lelystadse Vivaldidagen. Het festival bestaat uit een concours voor amateurmusici (vocaal en instrumentaal, solisten en ensembles), workshops (barokorkest en een blokfluitorkest onder leiding van Annelies Schraa), een masterclass met traverso-speler Wilbert Hazelzet en een slotconcert: de finale van het concours en optredens van de orkesten en masterclass groepen.
Het wordt gehouden in CKV De Kubus & Kleine Zaal Agora, Lelystad. Aanmelden voor 15 september 2012.
Meer informatie: www.apollo-ensemble.nl.

Zaterdag 6 oktober - zondag 7 oktober: Dowland blokfluitweekend
Tijdens dit weekend zetten Nienke van der Meulen en Ester van Veen van Red Rose Four blokfluitkwartet het beroemde Engelse liedje Browning centraal, maar wel goed opgehangen in een stevige renaissancelijst. Een unieke kans om de Engelse renaissancemuziek op een frisse en leuke manier te leren kennen! De docenten zijn specialisten op dit gebied en delen hun kennis graag. Ze beginnen met verschillende zettingen op de melodie van Browning, maar maken ook uitstapjes naar Anthony Holborne en John Dowland die de Engelse renaissance onsterfelijk maakten! Er zijn enkele lage blokfluiten beschikbaar voor de cursisten (grootbas en contrabas).
Meer informatie en inschrijven via: www.huismuziek.nl.

Zaterdag 13 oktober: Blokfluit-studiedag 2012
Begonnen als een blokfluitdag voor onze leerlingen uit Delft-Den Haag-Dordrecht (3D).
Inmiddels komen de blokfluitspelers/liefhebbers uit alle delen van Zuid-Holland.
Docenten: Hilde de Wolf en Sonja Gruys.
Locatie: Delft, De VAK, centrum voor de kunsten. Tijd: 10.00 - 17.00 uur.
Prijs: € 35 voor leerlingen van Hilde en Sonja, € 45 voor anderen, € 20 voor toehoorders, inclusief lunch en bladmuziek.
Op het programma is onder meer een dubbelkorige sinfonia van Lodovico Grossi da Viadana. De bezetting is SATB - SATB / Contrabas. Op deze dag is een grootbas en contrabas aanwezig die gebruikt kunnen worden. Muziekstandaards zijn aanwezig.
De italiaanse componist en monnik Viadana was één der eerste componisten van concerterende kerkmuziek. Zijn bundel met sinfonie musicali zijn bedoeld voor 8 stemmen en is uitgegeven in Venetië in 1610.
Het niveau is voor spelers met een gemiddelde samenspel ervaring. Daarnaast houden we de dag open voor toehoorders die de ervaring en de beleving van deze dag niet willen missen. De prijs is inclusief lunch. Ter voorbereiding krijgt u de bladmuziek toegestuurd. We zorgen voor een midi-file waarop de muziek beluisterd kan worden.
Een dag vol inspiratie en uitdaging. Een ervaring met spelen in een dubbelkorige bezetting. We werken aan een mooie samenklank en dynamiek. We nemen ruim tijd voor de muziek, het plezier en de beleving! Schrijf u hier in! Sluiting aanmelding 1 oktober.
Inschrijven: klik hier.

Zondag 14 oktober - zaterdag 20 oktober: Weekcursus Balfolk
Tijdens de Herfstweek XXL geeft Jowan Merckx de workshop Balfolk. Deze cursus is bedoeld voor gevorderde spelers (én evt. zangers) die hun instrument grondig beheersen; dan kan alle aandacht gaan naar het SAMEN-spel. De muziek zal worden uitgediept en afgewerkt, ook al duurt dit lang. We zullen ons plezier (leren) vinden in het werken aan frasering, timing, muzikale communicatie, degelijk unisono spelen, interessante en strakke begeleiding (ritmisch/harmonisch), evt zoeken van complementaire tweede stem, nuances, dynamiek .... Indien mogelijk zal er apart in groepjes gewerkt worden.
Enkel akoestische instrumenten zijn welkom. Stemming A=440 Hz. Men wordt verwacht vlot a vue te kunnen spelen. Mensen met transponerende instrumenten (bv in Bes/Es/...) dienen op zicht en vlot te kunnen transponeren. Begeleidende instrumenten dienen akkoordsymbolen te kennen (én evt. bassleutel).
Locatie conferentiecentrum YMCA De Glind in de gemeente Barneveld.
Meer informatie: www.volksmuziek.nl.

Zaterdag 20 - zondag 21 oktober: Derde Internationale Blokfluit Festival in Amsterdam
The Amsterdam International Blockflute Festival is back!
The 2012 edition will present great concerts with a wide variety of repertory as well as masterclasses of different kinds, featuring Walter van Hauwe, Jorge Isaac, Antonio Politano, Susanna Borsch, Erik Bosgraaf, PRIME ensemble, Black Pencil ensemble and ACE ensemble, a.o.
The past editions of the festival, back in 1988 and 1998 organized by Walter van Hauwe, were iconic events for the instrument. The 2012 edition is curated by Jorge Isaac and will once again inspire audiences, players and composers by the enormous possibilities the recorder offers, both as a solo and as a chamber music instrument.
The unique 2012 festival will take place on Saturday 20 and Sunday 21 October in Amsterdam (Amsterdam Conservatory, STEIM and Amsterdam Concertgebouw). One exciting weekend loaded with six concerts, five master classes, world premieres and much more for you to explore.
Check the website of the festival for tickets, program details and further information: www.blockflutefestival.com.