BLOKFLUIT-EVENEMENTEN IN HET JAAR 2006
>>> Denk er aan dat veel links niet meer aktueel zullen zijn. <<<

Zaterdag 21 januari en zaterdag 4 maart 2006 : 'SCHATKAMERS VAN ENGELAND'
Op de Muziekschool Bunnik wordt een tweedaagse cursus voor blokfluitspelers van 14 tot 104 gegeven door vier oud-docenten van die muziekschool, namelijk Marjan Banis, Saskia Coolen, Heleen Gerretsen en Yvonne Hogt.
De mogelijkheden zijn: spelen in een groot ensemble, spelen in een klein ensemble, individueel les krijgen in een masterclass en coaching voor vaste ensembles.
De totale kosten voor deze tweedaagse cursus zijn 100 euro inclusief lunch en kopieën. U bent ingeschreven als u het verschuldigde bedrag voor 31 december 2005 overmaakt.
Voor nadere informatie kunt u bellen met Yvonne Hogt: 074-2435766, of e-mailen naar yvonnehogt@planet.nl.

Zaterdag 4 februari 2006 : Blokfluitdag Heerenveen
In Muziekcentrum de Rinkelbom, Zwanendrift 2 in Heerenveen wordt weer een blokfluitdag georganiseerd voor jongeren en volwassenen. Men kan deelnemen aan verschillende workshops, o.a. Vivaldi (o.l.v. Paul van der Voort), verschillende stijlen en gevarieerde stukken (o.l.v. Leida van der Heide), eenvoudig ensemblespel (o.l.v. Joke de Jager).
Je kunt hier de uitgebreide informatiefolder downloaden (pdf-bestand van 304 kb).
Meer informatie: Centrum voor de Kunsten a7, telefoon: 0513-468626, e-mailadres: d.peenstra@centrumvoordekunstena7.nl.

Zaterdag 11 maart 2006 : Samenspeeldag in Leiden: Van Rembrandt tot Mozart
Tijdens deze dag van Huismuziek afdeling Den Haag/Leiden wordt er in Leiden in 3 groepen samen muziek gemaakt, 10:00-16:30 uur, onder leiding van Désirée Muurling, Jeanne van der Linden en Mechtild Boog. Thema's zijn de muziek van Mozart en van de Gouden Eeuw (Schuyt, Sweelinck, Valerius). Deelname staat open voor iedereen die mee wil / kan spelen. U behoeft geen lid te zijn van Huismuziek, al wilt u dat wellicht wel worden na deze dag. De deelnemersprijs is € 30,00 en de bladmuziek is bij de prijs inbegrepen. Inschrijving is niet beperkt is tot blokfluitisten: er zullen wel overwegend blokfluitisten aan mee doen, maar andere instrumenten zijn welkom.
Meer informatie: klik hier en voor een inschrijfformulier klik hier
Contact info: zie aktiviteitenpagina van Huismuziek.

Zaterdag 18 maart 2006 : Samenspeeldag in Arnhem
Tijdens deze dag van de afdeling Arnhem van de vereniging voor Huismuziek wordt er in kleine groepjes samen muziek gemaakt onder leiding van Sabine d'Hont en Alice Gort. In principe spelen de ensembles in enkelvoudige bezetting en worden ze voor 50% van de tijd gecoacht door één van de genoemde docenten. De muziek wordt 1 à 2 weken van tevoren toegestuurd en het is de bedoeling dat iedereen zijn eigen partij vòòr 18 maart zelfstandig instudeert, zodat tijdens de samenspeeldag de nadruk ook echt op samenspelen zal liggen. Ook bestaande ensembles kunnen inschrijven. Hoewel inschrijving niet beperkt is tot blokfluitisten, zullen er wel overwegend blokfluitisten aan mee doen.
Voor meer informatie: Saskia Hermans, Secr. Verenging voor Huismuziek, afdeling Arnhem en omstreken, Tel. 026 - 844 68 92.

Dinsdag 28 maart 2006 : Concert van het Amsterdam Loeki Stardust Quartet
"Flauti dolci in battaglia" is een concert in de serie "Channel Classics in Concert" en wordt gehouden in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam. De aanvangstijd is 20.30 uur. De kaarten kosten € 25 (€ 20 met reductie).
Reserveringen: tel. 020 778 2000.

Zaterdag 8 april 2006 : 2e Blokfluitorkestdag Midden Nederland
Het doel van deze dag is om leerlingen, die meestal individueel of in kleine groepjes blokfluit spelen de gelegenheid te bieden om eens in een groot orkest samen te spelen en ze de kans te geven het eindresultaat te laten horen aan hun familie en/of vrienden in een afsluitend concert.
Er zijn dit jaar twee groepen: een groep voor de jeugd van gemiddeld niveau en een voor volwassenen.
Norbert Kunst (van Blokfluitensemble Praetorius) zal de volwassenen spelers dirigeren, terwijl Bert Honig van BRISK de jeugd dirigeert.
Verder zal er 's middags nog een optreden zijn van Jan Gorissen, waarna de twee groepen hun presentatie geven.
Uitgebreide informatie en een inschrijfformulier vindt u in deze flyer.
Voor vragen kun je contact opnemen met Dana Massad, e-mail: dana.massad@planet.nl of met Anita Boon, telefoon (overdag): 0343-518388.

Woensdag 12 t/m zaterdag 15 april 2006 : International Easter Course of Ensemble Recorder playing
Voor de vierde keer organiseren Paolo Faeti en Celestino Dionisi in de week voor het paasweekend hun internationale blokfluitcursus in Lucca (Toscana) in Italië. Celestino is dirigent van het Italiaans blokfluitorkest en verder zijn ook António Carrilho uit Portugal en Petr Zejfart als tutors uitgenodigd.
Het bijzondere is dat tijdens deze cursus niet alleen aandacht wordt besteed aan blokfluit spelen, maar ook aan de mooie Toscaanse omgeving en de Toscaanse keuken. Een bijzondere combinatie dus.
U vindt alles over deze cursus in de informatiefolder in het Engels of in het Italiaans.
Stuur voor vragen of uw aanmelding een berichtje naar Paolo Faeti, e-mail: pavolo59@yahoo.it.

Zaterdag 15 april 2006: Gregoriaans & Blokfluit
Gregoriaans mannentrio Gregoriana en blokfluitiste Ita Hijmans verzorgen een meditatief concert met Pasen als thema. Gezangen uit de liturgie van de Paaswake (Exsultet, cantica, Alleluia Confitemini) en gefloten improvisaties op de profetieën.
plaats: Obrechtkerk, Jacob Obrechtstraat 30, Amsterdam (achter Concertgebouw).
tijd: 17.00 - ca. 17.45 uur.
toegang: vrijwillige bijdrage.
nadere info: www.gregoriana.nl; Reinier van der Lof, r.lof@chello.nl; of 0294-419754.

Dinsdag 25 april 2006 : Concert door It Frysk Recorder Orchestra
It Frysk Recorder Orchestra speelt in De Spiker in Ternaard.
Voor informatie Streekmuziekschool De Wâldsang of Dinie Goedhart, e-mail: DinieGoedhart@xs4all.nl, telefoon: 0519-296219 / 0654.987.504.

Zaterdag 13 mei 2006 : Concert door It Frysk Recorder Orchestra
o.l.v. Dinie Goedhart speelt It Frysk Recorder Orchestra in de kerk te Surhuisterveen.
Voor informatie Streekmuziekschool De Wâldsang of Dinie Goedhart, e-mail: DinieGoedhart@xs4all.nl, telefoon: 0519-296219 / 0654.987.504.

Zondag 28 mei 2006 : Concert door It Frysk Recorder Orchestra
o.l.v. Dinie Goedhart speelt It Frysk Recorder Orchestra in Dongeraheem te Dokkum.
Voor informatie Streekmuziekschool De Wâldsang of Dinie Goedhart, e-mail: DinieGoedhart@xs4all.nl, telefoon: 0519-296219 / 0654.987.504.

Zaterdag 1 juli 2006 : Concert Blokfluitensemble FEW
FEW geeft voor de 24e keer in haar bestaan een groot avondvullend concert. Deze keer met medewerking van jeugdkoor Vocalise uit Dalfsen.
Op het programma staan klassieke werken van onder meer Sweelinck, Händel, Scarlatti, Purcell en César Franck.
Het wordt, zoals bij Blokfluitensemble FEW gebruikelijk, een spectaculair concert op niveau, waar de liefhebber van klassieke muziek in het algemeen en de liefhebber van blokfluitmuziek in het bijzonder behoorlijk aan zijn trekken komt.
Het concert vindt plaats in het nieuwe kerkgebouw “Noorderlicht” dat een uitgelezen akoestiek heeft voor dergelijke kamermuziek. Het concert begint om 20.00 uur. Er is een uitgangscollecte om de onkosten te bestrijden.

Zaterdag 22 juli 2006 : Concert door gevorderde blokfluitleerlingen
Om 12.30 uur geven gevorderde blokfluitleerlingen van streekmuziekschool De Wâldsang en Instituut Flauto Nuovo in de kerk te Foudgum een concert. Aanvang: 12.30 uur.
Voor informatie Streekmuziekschool De Wâldsang of Dinie Goedhart, e-mail: DinieGoedhart@xs4all.nl, telefoon: 0519-296219 / 0654.987.504.

Zaterdag 22 juli 2006 : Solisten- en Ensembledag voor Blokfluitisten
Om 14.00 uur organiseert de Stichting Flauto Nuovo Friesland weer een Solisten- en Ensembledag, die in het teken staat van de blokfluit. Ook spelers van andere instrumenten zijn welkom mits het ensemble speelt met minimaal één blokfluitist. Aanmelding is noodzakelijk! Er is een klavecimbel aanwezig!
Voor leerlingen van streekmuziekschool De Wâldsang en Instituut Flauto Nuovo is de solo en ensembledag gratis (wel opgeven!). Voor overige ensembles is de bijdrage 25 euro per ensemble en iets lekkers meenemen. Voor wijn en fris wordt gezorgd. Muziek voor het slotoptreden wordt na opgave en overmaking van de bijdrage toegestuurd.
Nadere inlichtingen volgen via deze site, of mail voor info naar: Dinie Goedhart, e-mail: DinieGoedhart@xs4all.nl, telefoon: 0519-296219 / 0654.987.504.

Vrijdag 25 t/m zondag 27 augustus 2006 : Blokfluitfestival in Mechelen (België)
Al weer voor de 17e keer vindt in Mechelen het Blokfluitfestival plaats. Dit festival richt zich op alle blokfluitisten, van jong tot oud en van beginneling tot conservatoriumstudent. Hoofdmoot in het programma zijn de samenspelsessies onder leiding van ervaren docenten uit verschillende landen. Daarnaast speelt men in blokfluitkoor, zijn er concerten door professionele ensembles, en wordt er een beurs voor instrumenten, bladmuziek enz. ingericht. Voor jongeren tussen 8 en 14 jaar is er een speciaal programma dat wordt afgesloten met een presentatie.
Voor meer inlichtingen zie www.blokfluitdagen.be
Voor meer informatie: info@blokfluitdagen.be.

Zaterdag 9 september 2006 : Red Rose Four speelt 'La Bizzarra'
om 20.15 uur in UTRECHT in de Dekenkapel van de Pieterskerk, Pieterskerkhof 3.
M.m.v. Luciana Mancini, mezzo-sopraan.
Toegang: € 8,- / € 4,- (kinderen/studenten). Reseveren aanbevolen! Vanaf 20 augustus via redrosefour@hotmail.com of 06-41374039.

Vrijdag 22 - zondag 24 september 2006 : Blokfluitcursus Bach en Geysen
Cursus voor zowel vaste consorts als individuele cursisten van minimaal niveau H1 muziekacademie of gelijkwaardig.
Docenten: Bart Spanhove en Joris van Goethem.
Toonhoogte: 440 Hz.
Prijs: € 155 (logement en maaltijden inbegrepen), supplement eenpersoonskamer: 10 euro/nacht.
Plaats: Dommelhof, Toekomstlaan 5, 3910 Neerpelt, België.
Meer info en een inschrijfformulier op www.musica.be.

Vrijdag 13 - zondag 15 oktober 2006 : ICRO 2006 in Leiden
Het ICRO 2006 zal beginnen op vrijdagmiddag 13 oktober en eindigt op zondagmiddag 15 oktober. Het ICRO zal samenvallen met een festival voor oude muziek en deelnemers aan het ICRO kunnen hieraan kosteloos deelnemen. Dit betekent: groots opgezette concerten met een zeer gevarieerde programmering.
Tijdens het ICRO zal er ruimte zijn om muziek te maken, muziek te luisteren en workshops te volgen over allerlei onderwerpen. Het thema sluit ditmaal aan bij vele culturele activiteiten die in Nederland plaatsvinden ter ere van de 400ste geboortedag van Rembrandt. Muziek uit de Gouden Eeuw en van Nederlandse componisten uit die periode spelen een belangrijke rol.
Meer informatie op: http://www.icro.nl.

Zaterdag 28 oktober 2006 : Spectaculair sponsorconcert van blokfluitensemble FEW
Dit concert wordt speciaal gegeven om hun reis naar Oostenrijk te bekostigen (zie hier onder bij 1-5 november).
Je kunt hier het uitgebreide programma downloaden (pdf-bestand van 415 kb).

Woensdag 1 - zondag 5 november 2006 : Europees Blokfluitfestival 2006 in Feldkirch, Oostenrijk
Das Europäische Blockflötenfestival 2006 lädt Blockflötenspielerinnen und Blockflötenspieler, Blockflötenlehrerinnen und Blockflötenlehrer, Studentinnen und Studenten, Schülerinnen und Schüler, Blockflötenliebhaber, und alle Menschen, die Musik mögen, zur Begegnung in festlichem Rahmen.
Voor meer informatie, zie de website http://www.blockfloete2006.com.
Elk aangesloten land (bij de ERTA) presenteert zich afwisselend 's morgens om 9 uur met een programma. Blokfluit-ensemble FEW van Herman Kaldewaij is geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen en zij spelen op zaterdagmorgen. Omdat het voor hen niet zo interessant is om met zijn twaalven (+ begeleiders zeventienen) er twee dagen voor te reizen en twee dagen te gaan zitten voor zo'n korte presentatie, mogen ze ook nog een langer concert geven op vrijdagmiddag. Wij feliciteren hen met de selectie en wensen hun veel succes bij de concerten!

Zaterdag 4 november en zaterdag 9 december 2006 : De Bunnikse Blokfluitdagen - najaarscursus
Het programma van dit seizoen bestaat uit twee cursussen van ieder twee dagen (zie ook bij 10 februari 2007). Ze bieden blokfluitspelers verschillende mogelijkheden om ensemble te spelen, maar ook om de individuele vaardigheden te vergroten. Met een vernieuwde inhoud en schitterende muziek beloven De Bunnikse Blokfluitdagen vier rijke dagen te worden.
Download hier de informatiefolder / het inschrijfformulier.
Voor nadere informatie kunt u bellen met Yvonne Hogt 074-2435766, of e-mailen naar yvonnehogt@planet.nl.

Zaterdagen 4 + 11 + 18 november 2006 : Orkestproject voor blok- en dwarsfluiters
De rollen worden nu eens lekker omgedraaid. Hoe is het om orkestmuziek te spelen? Drie wereldberoemde werken worden gespeeld. Het concert voor 2 violen en (dus nu fluit)orkest in d klein van Bach (3e deel), het 2e deel van pianoconcert in a van Mozart, en het beroemde concert voor twee violen (nu twee fluiten) en (fluit)orkest in d klein van Vivaldi. Op 18 november wordt het geheel in concertvorm uitgevoerd, met medewerking van blokfluitensemble Mikado.
Het (blok-)fluitorkest is een eenmalig begeleidingsorkest voor gemiddeld gevorderde en gevorderde spelers.
Het wordt NIET gehouden in de Rinkelbom, maar op alledrie de data in de Goede Herderkerk, Oude Veenscheiding 15, Heerenveen.
De definitieve tijden zijn: 4 en 11 november van 15.00-17.00, 18 november van 16.00-18.00, repetitie en van 19.30-20.30, concert van het orkest mmv. blokfluitensemble Mikado.
De muziek is best pittig dus er kan stevig geoefend worden. De 1e partij moet zowel sopraan als alt kunnen spelen (C-niveau), 2e partij alt (B-C niveau), 3e partij tenor B niveau, 4e partij bas B niveau. Muziek wordt opgestuurd bij opgave.
De organisatie is in handen van blokfluitdocent Paul van der Voort en het centrum voor de kunsten a7.
Informatie bij centrum voor de kunsten a7, tel. 0513-468158 en bij Paul van der Voort: 0516-471702, e-mail: p.vdvoort@centrumvoordekunstena7.nl of via de website www.centrumvoordekunstena7.nl.

Vrijdag 15 december 2006 : Kerstconcert van het Atanos blokfluit-ensemble
in de Hervormde Kerk van Oudenhoorn (bij Hellevoetsluis), aanvang 20.00 uur.
Binnenkort meer informatie.
Contactadres: Roel Vos, e-mail: vos.ro@wanadoo.nl.