BLOKFLUIT-EVENEMENTEN IN HET JAAR 2005
>>> Denk er aan dat veel links niet meer aktueel zullen zijn. <<<

Vrijdag 14 t/m zondag 16 januari 2005 : Leer nu noten lezen en een instrument bespelen in drie dagen!
In de muziekschool De Wâldsang te Buitenpost organiseert Dinie Goedhart deze cursus, die bedoeld is voor volwassenen die geen noot kunnen lezen en dit in drie dagen willen leren. Natuurlijk wordt de blokfluit hiervoor gebruikt (sopraan of tenor).
Voor informatie: streekmuziekschool De Wâldsang, tel. 0511 - 541 616 / 0519 - 296 219 of Dinie Goedhart, e-mail: DinieGoedhart@xs4all.nl.

Zaterdag 5 februari 2005 : Blokfluitdag Heerenveen
In Muziekcentrum de Rinkelbom, Zwanendrift 2 in Heerenveen wordt een blokfluitdag georganiseerd voor jongeren en volwassenen. Men kan deelnemen aan verschillende projecten: Vivaldi concerto "La Tempesta di Mare" (o.l.v. Paul van der Voort), Renaissance muziek (o.l.v. Leida van der Heide), Winnie the Pooh en Kids play-in (beide o.l.v. Joke de Jager).
Meer informatie: Centrum voor de Kunsten a7, telefoon: 0513-468158, e-mailadres: info@centrumvoordekunstena7.nl.

Vrijdag 11 t/m zondag 13 februari 2005 : 5. Folkwang Symposion für Blockflötenmusik
In de zeventiger jaren van de 20ste eeuw ontstond er door composities van Hirose, Fukuchima en anderen een sterke interesse in de z.g. "nieuwe" muziek. Dit symposium verenigt concerten met traditionele muziek zoals van de shakuhachi met nieuwe muziek voor blokfluit, dwarsfluit, shakuhachi, koto en electronische muziek. Verder worden er voordrachten verzorgd over relevante thema's die voor de speelpraktijk van belang zijn en masterclasses voor alle instrumenten. Maar in het centrum staat de shakuhachi als gemeenschappelijke bron voor het repertoire van moderne fluiten.
Voor meer informatie en inschrijving voor het symposium: www.ulrikevolkhardt.de/Symposion.html.

Zaterdag 5 maart 2005 : Utrechtse Blokfluitorkestdag voor de Jeugd
Het doel van deze dag is om leerlingen, die meestal individueel of in kleine groepjes blokfluit spelen de gelegenheid te bieden om eens in een groot orkest samen te spelen en ze de kans te geven het eindresultaat te laten horen aan hun familie en/of vrienden in een afsluitend concert.
Er zijn vier groepen: drie groepen voor kinderen vanaf 6 tot circa 18 jaar en een voor volwassenen die gewend zijn aan het spelen in een orkest of ensemble, of mensen die dat voor het eerst willen ervaren.
De docenten voor deze dag zijn: Pauline Schenkelaars (beginnersgroep), Thiemo Wind (gemiddelde spelers), Bertho Driever (gevorderde spelers) en Dinie Goedhart (volwassen spelers).
Verder zijn er tijdens de pauzes optredens van het Friese Stella Puellarum Quartet, van het '12 min. Mudi' ensemble, dat bestaat uit drie blokfluitstudenten van het Utrechtse Conservatorium en van Thiemo Wind, die een demonstratie met uitleg zal geven over de blokfluitmuziek van Jacob van Eyck.
Je kunt hier de uitgebreide informatiefolder downloaden (pdf-bestand van 672 kb).
Voor vragen kun je contact opnemen met Dana Massad, e-mail: dana.massad@planet.nl of met Anita Boon, telefoon (overdag): 0343-518388.

Donderdag 24 t/m maandag 28 maart 2005 : International Easter Course of Ensemble Recorder playing
Wilt u een keer een blokfluitevenement combineren met een toeristisch bezoek aan het Italiaanse Toscana dan is dit een mooie gelegenheid. In het Paasweekend wordt voor de derde keer in Lucca een vijfdaagse cursus ensemble spelen georganiseerd waarbij er 's ochtends telkens twee speelsessies van circa 90 minuten worden gehouden en de rest van de dag met de meegekomen familie besteed kan worden aan toeristische en culinaire attracties.
De cursus is bedoeld voor spelers van gemiddeld niveau. Leest u de uitgebreide, enthousiaste beschrijving in het Engels of in het Italiaans.
De officiële brochure kunt u in december op deze pagina tegemoet zien.
Voor meer informatie of om u op te geven kunt u een e-mail-bericht sturen naar Paolo Faeti: pavolo59@yahoo.it.

Zaterdag 16 april geven 13 leerlingen van blokfluitopleiding FEW een klein concert
Zij hebben die dag een praktijkexamen A, B, of C blokfluitspel gedaan en laten als afsluiting door de examencommissie uitgekozen examenstukken horen.
Omdat:
- alle examenkandidaten nog één keer hun beste beentje voor zetten met een deel van de examenstukjes;
- blokfluitensemble FEW een behoorlijk aandeel in het geheel levert met werken van Merula, Vivaldi, Pärt en Leenhouts;
- alles op de gebruikelijke manier begeleid wordt door Herman Kaldeway, spinet en orgel en Loïs van Driel, cello
zit het erin dat het een "spectaculair" concert wordt.
De praktijkexamens zelf, in de kerkzaal van de Nederlands Gereformeerde Kerk, Zuiderzeestraatweg 503, Wezep, zijn 's morgens van 10.30 uur tot 12.30 uur en 's middags van 14.00 tot 16.30 uur.
De blokfluitexamens zijn openbaar. Belangstellenden, die graag willen horen en zien hoe zo’n examen in het werk gaat zijn welkom.
Het examenconcert begint om 20.00 uur, eveneens in de Nederlands Gereformeerde Kerk, Zuiderzeestraatweg 503, Wezep.

Vrijdag 29 april t/m zondag 1 mei 2005 : Leer nu noten lezen en een instrument bespelen in drie dagen!
In de muziekschool De Wâldsang te Buitenpost organiseert Dinie Goedhart deze cursus, die bedoeld is voor volwassenen die geen noot kunnen lezen en dit in drie dagen willen leren. Natuurlijk wordt de blokfluit hiervoor gebruikt (sopraan of tenor).
Voor informatie: Streekmuziekschool De Wâldsang, tel. 0511 - 541 616 / 0519 - 296 219 of Dinie Goedhart, e-mail: DinieGoedhart@xs4all.nl.

Zaterdag 18 juni 2005 : Blokfluitensemble FEW geeft voor de 23e keer in haar bestaan een groot avondvullend concert.
Op het programma staan klassieke werken van Telemann, Sammartini en Vivaldi naast moderne van Matthias Maute en Arvo Pärt.
Het wordt, ook door het veelvuldig gebruik van grootbasblokfluiten, een spectaculair concert op niveau waar de liefhebber van klassieke muziek in het algemeen en de liefhebber van blokfluitmuziek in het bijzonder behoorlijk aan zijn trekken komt.
Het ensemble bestaat uit 9 jonge medewerkers: Jeriël Biersteker, Anneke van Biessum, Elsbeth Dokter, Marloes Dokter, Marlies Geleijnse, Lieke van der Helm, Nadine Kettelarij, Willine Sonnenberg, en Evelien Wolting onder leiding van Herman Kaldeway. Zij bespelen een 40-tal blokfluiten: sopranino, sopraan-, alt-, tenor-, bas- en grootbasblokfluiten in c, F en C. Ook de twee “leerorkestjes” van blokfluitopleiding FEW verlevendigen het concert met een kort optreden.
Het concert vindt plaats in het nieuwe kerkgebouw "Noorderlicht" in Wezep, dat een uitgelezen akoestiek heeft voor dergelijke kamermuziek. Het concert begint om 20.00 uur. Er is een uitgangscollecte.
Programma

Zondag 10 juli 2005 : Solisten en Ensembledag voor Blokfluitisten
Op 10 juli 2005 organiseert Dinie Goedhart in Foudgum een Solisten- en Ensembledag voor Blokfluitisten aangevuld door andere instrumentaristen. Aanvang: 14:00 uur.
Kosten: 5 euro per solist, plus iets lekkers meenemen of 10 euro per ensemble en iets lekkers meenemen. Wijn, sapjes etc. zijn aanwezig.
De Tuttistukken (uit de suite van J.S. Bach) voor de repetitie om 17:00 uur (optreden om 17:30 uur) worden na betaling van het inschrijfgeld toegezonden. Klavecimbel is aanwezig!
Alle informatie staat op de poster in de informatiefolder. Meer informatie bij Dinie Goedhart, e-mail: DinieGoedhart@xs4all.nl.

Vrijdag 15 t/m zondag 17 juli 2005 : Leer nu noten lezen en een instrument bespelen in drie dagen!
In Foudgum organiseert Dinie Goedhart deze cursus, die bedoeld is voor volwassenen die geen noot kunnen lezen en dit in drie dagen willen leren. Natuurlijk wordt de blokfluit hiervoor gebruikt (sopraan of tenor).
Voor informatie: Dinie Goedhart, e-mail: DinieGoedhart@xs4all.nl, telefoon: 0519-296219 / 0654.987.504.

Vrijdag 26 t/m zondag 28 augustus 2005 : Blokfluitfestival in Mechelen (België)
Al weer voor de 16e keer vindt in Mechelen het Blokfluitfestival plaats. Dit festival richt zich op alle blokfluitisten, van jong tot oud en van beginneling tot conservatoriumstudent. Hoofdmoot in het programma zijn de samenspelsessies onder leiding van ervaren docenten uit verschillende landen. Daarnaast speelt men in blokfluitkoor, zijn er concerten door professionele ensembles, en wordt er een beurs voor instrumenten, bladmuziek enz. ingericht. Voor jongeren tussen 8 en 14 jaar is er een speciaal programma dat wordt afgesloten met een presentatie.
Voor meer inlichtingen zie www.blokfluitdagen.be, of schrijf aan de Nederlandse contactpersoon Thijs Weststrate, Peterskamplaan 28, 7576 TL Oldenzaal.
Foto's van deze dag: Blokfluitfestival

Zaterdag 1 oktober 2005 : ERTA studiedag
De European Recorder Teachers Association afdeling Nederland organiseert dit jaar voor de 11e keer de ERTA-studiedag. Deze studiedag is bedoeld voor iedereen die zich beroepsmatig met de blokfluit bezig houdt. Amateurblokfluitisten en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom als toehoorder.
Meer informatie vindt u op de website van de ERTA: www.erta.nl.

Zaterdag 8 oktober 2005 : Concert door It Frysk Recorder Orchestra
o.l.v. Dinie Goedhart in de kerk te Rinsumageest. Met medewerking van Margo Amse-zang, Johan Boeijenga-orgel en Anette Dijkstra-cello.
Voor informatie Streekmuziekschool De Wâldsang of Dinie Goedhart, e-mail: DinieGoedhart@xs4all.nl, telefoon: 0519-296219 / 0654.987.504.

Vrijdag 21 t/m zondag 23 oktober 2005: Leer nu noten lezen en een instrument bespelen in drie dagen!
Dinie Goedhart geeft in de muziekschool De Wâldsang te Buitenpost de cursus Leer nu noten lezen en een instrument bespelen in drie dagen!
Voor informatie Streekmuziekschool De Wâldsang of Dinie Goedhart, e-mail: DinieGoedhart@xs4all.nl, telefoon: 0519-296219 / 0654.987.504.