BLOKFLUIT-EVENEMENTEN IN HET JAAR 2007
>>> Denk er aan dat veel links niet meer aktueel zullen zijn. <<<

Zaterdag 3 februari 2007 : Blokfluitdag in Muziekcentrum de Rinkelbom te Heerenveen.
Na het succes van de blokfluitdagen die de afgelopen jaren in Muziekcentrum de Rinkelbom te Heerenveen werden gehouden, organiseren de blokfluitdocenten Paul van der Voort, Joke de Jager en Leida van der Heide, in samenwerking met het Centrum voor de Kunsten a7, ook in 2007 een blokfluitdag.
Meer informatie via www.centrumvoordekunstena7.nl
en in de informatiefolder.

Zaterdag 10 februari en zaterdag 24 maart 2007 : De Bunnikse Blokfluitdagen - voorjaarscursus
Het programma van dit seizoen bestaat uit twee cursussen van ieder twee dagen (zie ook bij 4 november 2006). Ze bieden blokfluitspelers verschillende mogelijkheden om ensemble te spelen, maar ook om de individuele vaardigheden te vergroten. Met een vernieuwde inhoud en schitterende muziek beloven De Bunnikse Blokfluitdagen vier rijke dagen te worden.
Download hier de informatiefolder / het inschrijfformulier.
Voor nadere informatie kunt u bellen met Yvonne Hogt 074-2435766, of e-mailen naar yvonnehogt@planet.nl.

Zaterdag 10 maart 2007 : 3e Blokfluitorkestdag Midden Nederland
in de Vrije School, Faunalaan 250 in Driebergen.
Het doel van deze dag is om leerlingen, die meestal individueel of in kleine groepjes blokfluit spelen de gelegenheid te bieden om eens in een groot orkest samen te spelen en ze de kans te geven het eindresultaat te laten horen aan hun familie en vrienden in een afsluitend concert.
Er zullen in 2007 weer vier groepen zijn:

Groep 1: beginnende kinderen - docent: Marjan Banis
Eerste- en tweedejaars leerlingen. De omvang is: lage c tot hoge d (eventueel fis en bes).

Groep 2: kinderen en middelbare scholieren tot 16 à 18 jaar die een gemiddeld niveau hebben - docent: Henriëtte Bakker
Derde jaars of langer, die vrij goed de sopraan blokfluit beheersen en daarbij het liefst ook alt en/of tenor kunnen spelen. Voorbeeld les methode: Blokfluitfeest deel 3 of 4 of Een Toontje lager deel 1 voor de alt.

Groep 3: volwassenen en middelbare scholieren vanaf 16 à 18 jaar van gemiddeld niveau - docent: Bert Honig
Spelers die 2 tot 4 jaar les hebben gehad en nog niet veel ervaring in samenspel hebben. Het zou fijn zijn als er spelers zijn die ook de lagere fluiten kunnen spelen.

Groep 4: gevorderdengroep - docent: Bart Spanhove
Volwassen spelers en middelbare scholieren vanaf 16 à 18 jaar, die vlot kunnen spelen op diverse blokfluiten en die 4 jaar of langer les hebben gehad. Er zijn partijen voor goede spelers op sopraan, alt, tenor, bas, grootbas en contrabasblokfluit.

Uitgebreide informatie en een inschrijfformulier zijn te vinden in de flyer. Er is ook een aanmeldingsformulier beschikbaar als los Word-document om per e-mail in te sturen.
Voor vragen kun je contact opnemen met Dana Massad, e-mail: dana.massad@planet.nl of met Anita Boon, telefoon (overdag): 0343-518388.
Verslag van de Blokfluitorkestdag 2007 door Petra Kroesen.

Zaterdag 17 maart 2007 : Ensembledag Huismuziek
Huismuziek Arnhem organiseert op zaterdag 17 maart een Ensembledag waar jong en oud aan mee kan doen.
Hoewel het niet specifiek een blokfluit-evenement is, zal de meerderheid van deelnemers blokfluitist zijn. Tijdens deze dag wordt onder professionele leiding (Sabine d’Hont en Alice Gort) in ensembleverband gemusiceerd. Alle ensembles zijn in enkelvoudige of dubbelvoudige bezetting. De muziek wordt 1 à 2 weken van tevoren toegestuurd en het is de bedoeling dat iedereen zijn eigen partij vòòr 17 maart zelfstandig instudeert, zodat tijdens de ensembledag de nadruk op samenspelen ligt. Opgave voor individuele spelers en ensembles.
Meer informatie bij: Saskia Hermans, Huismuziek, afd. Arnhem, arnhem@huismuziek.nl

Zaterdag 24 maart 2007 : Studiedag rondom sonates en triosonates van Georg Philipp Telemann.
In de Studio Oude Muziek Utrecht vindt de 2de studiedag voor blokfluitisten en klavecinisten plaats. Het onderwerp van deze dag zal zijn: de sonates en triosonates van Georg Philipp Telemann voor (1 of 2) blokfluit(en) en basso continuo. De blokfluitist Sascha Mommertz en de klaveciniste Martine Visser zullen deze dag leiden. De studiedag bestaat uit workshops, een lezing en een docentenconcert.
De cursus is bedoeld voor gevorderde blokfluitisten (in het bezit van altblokfluit / voice flute) en gevorderde klavecinisten (kunnen spelen van cijfers zonder uitgewerkte partij). Tijdens deze dag zullen aspecten als uitvoeringspraktijk, ensemblespel, versieringspraktijk e.d. ruimschoots aan bod komen. Deelname als bestaand ensemble is mogelijk evenals individuele inschrijving. De muziek (veelal in facsimile) wordt van te voren toegestuurd. Ieder ensemble krijgt 2 lessen. Er is plaats voor max. 6 à 12 blokfluitisten (actief) en max. 6 klavecinisten (actief), de stemming is A=415 Hz! Daarnaast is er plaats voor luisteraars.
Meer informatie / aanmelden: Sascha Mommertz, GSM: 06-40650789, e-mail: smommertz@hotmail.com.

Zaterdag 24 maart 2007 : Blokfluitcontactdag 2007 voor blokfluitdocenten.
Jaarlijkse contactdag op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Nadere informatie wordt gegeven door Reine-Marie Verhagen, e-mail: rverhagen@planet.nl.

Woensdag 4 t/m zaterdag 7 april 2007 : International Easter Course of Ensemble Recorder playing
Voor de vijfde keer organiseren Paolo Faeti en Celestino Dionisi in de week voor het paasweekend hun internationale blokfluitcursus in Lucca (Toscana) in Italië. Celestino is dirigent van het Italiaans Blokfluitorkest en verder zijn ook António Carrilho uit Portugal en Petr Zejfart als tutors uitgenodigd.
Het bijzondere is dat tijdens deze cursus niet alleen aandacht wordt besteed aan blokfluit spelen, maar ook aan de mooie Toscaanse omgeving en de Toscaanse keuken. Een bijzondere combinatie dus.
Op zaterdag wordt er door de deelnemers een slotconcert gegeven samen met het Italiaans Blokfluitorkest. U vindt alles over deze cursus in de voorlopige aankondiging, en in het definitieve programma.
Stuur voor vragen of uw aanmelding een berichtje naar Paolo Faeti, e-mail: pavolo59@yahoo.it.

Zaterdag 21 april 2007 : Solo-examenconcert van Atje Gercama
met medewerking van It Frysk Recorder Orchestra onder leiding van Dinie Goedhart,
om 19.30 uur in de Kruiskerk te Burgum.
Voor informatie Dinie Goedhart, e-mail: DinieGoedhart@xs4all.nl, telefoon: 0519-296219 / 0654.987.504.

Zaterdag 21 april 2007 : 16 leerlingen van blokfluitopleiding FEW geven een klein concert.
Zij hebben die dag een praktijkexamen A, B, of C blokfluitspel gedaan en laten als afsluiting door de examencommissie uitgekozen examenstukken horen.
Omdat
- alle examenkandidaten nog één keer hun beste beentje voor zetten met een deel van de examenstukjes;
- blokfluitensemble FEW een behoorlijk aandeel in het geheel levert met werken van Matthias Maute, Vivaldi en Scarlatti;
- alles op de gebruikelijke manier begeleid wordt door Jan Kaldeway (gamba), Herman Kaldeway (spinet en orgel) en Michiel Niessen (luit)
zit het erin dat het een 'spectaculair' concert wordt.
De praktijkexamens zelf zijn van 10.15 uur tot 12.55 uur ‘s morgens en van 14.00 tot 16.45 uur 's middags in de kerkzaal van de Kerkgebouw 'Noorderlicht', Mariënrade 1, Wezep. De blokfluitexamens zijn openbaar. Belangstellenden, die graag willen horen en zien hoe zo’n examen te werk gaat, zijn welkom. En ’s middags bij de C- en D- examens komen er allerlei prachtige staaltjes blokfluitmuziek voorbij.
Het examenconcert begint om 20.00 uur, eveneens in de Kerkgebouw 'Noorderlicht', Mariënrade 1, Wezep.
Meer informatie: Herman Kaldewaij, tel. 038 376 2056, e-mail: herman@blokmuz.demon.nl.
Download de flyer met de uitnodiging.
De foto's en een verslag van deze dag zijn te vinden op de fotopagina's.

Zaterdag 21 april 2007 : Huismuziek Twente viert op 21 april haar 55 jarig bestaan.
Ter gelegenheid van dit lustrum organiseert Huismuziek Twente een samenspeeldag in Hengelo en wel in de landelijke omgeving van het buurtschap Oele. Deze dag staat onder leiding van Henk Waardenburg.
Natuurlijk staat het samen musiceren centraal maar zingen kan ook, dan wel even uw stemligging opgeven. Ook hebben we, tijdens de lunchpauze, voor belangstellenden een bezoekje gepland aan de gerenoveerde watermolen vlakbij. Zo kunt u nader kennis maken met deze gezellige buurtschap.
Voor gegevens en aanmelden verwijzen we u naar het affiche of Netty Bakker, 074-2915654, e-mail: nettybakker@home.nl.

Zaterdag 30 juni 2007: 3e studiedag voor blokfluitisten en klavecinisten.
Deze vindt plaats in de Studio Oude Muziek Utrecht en het onderwerp van deze dag zal zijn: de sonates voor blokfluit en basso continuo van Jean Baptiste Loeillet de Gant en John Loeillet of London.
De blokfluitist Sascha Mommertz en de klaveciniste Martine Visser zullen deze dag leiden.
De studiedag bestaat uit workshops, een lezing en een docentenconcert.
De cursus is bedoeld voor gevorderde blokfluitisten (in het bezit van altblokfluit stemming A=415 Hz!) en gevorderde klavecinisten (kunnen spelen van cijfers zonder uitgewerkte partij). Tijdens deze dag zullen aspecten als uitvoeringspraktijk, ensemblespel, versieringspraktijk e.d. ruimschoots aan bod komen.
Meer informatie / aanmelden: Sascha Mommertz, Koempel 74, 6372 NB Landgraaf, GSM: 06-40650789, Email: smommertz@hotmail.com.

Maandag 20 t/m vrijdag 24 augustus 2007 : Flutomanie, blokfluitstage voor jongeren vanaf 12 tot ongeveer 25 jaar.
De stage vindt plaats in Rossignol, in de buurt van Orval en Florenville (België).
Niveau: op zijn minst 3 jaar individuele les (L4 muziekacademie) tot pre-professioneel.
Docenten: Katrien van Caneghem, Nadia Bierinckx, Joris Van Goethem.
Meer inlichtingen zijn te verkrijgen bij Flutomanie, Raapveld 29, 9290 Uitbergen, of via tel. +32 (0)486 06 24 22.

Vrijdag 24 t/m zondag 26 augustus 2007 : Blokfluitfestival in Mechelen (België)
Al weer voor de 18e keer vindt in Mechelen het meerdaagse Blokfluitfestival plaats. Dit festival richt zich op alle blokfluitisten, van jong tot oud en van beginneling tot conservatoriumstudent. Hoofdmoot in het programma zijn de samenspelsessies onder leiding van ervaren docenten uit verschillende landen. Daarnaast speelt men in blokfluitkoor, zijn er concerten door professionele ensembles, en wordt er een beurs voor instrumenten, bladmuziek enz. ingericht. Voor jongeren is er een speciaal programma, met als titel Harry Potter fluit weer zotter, dat wordt afgesloten met een presentatie.
Voor meer inlichtingen zie www.blokfluitdagen.be
Voor meer informatie: info@blokfluitdagen.be.

Maandag 8 t/m zondag 14 oktober 2007 : Masterclass voor blokfluitspelers door Dan Laurin
In het pittoreske Castelnuovo d'Elsa bij Florence kunt u een week lang masterclasses volgen van de grootmeester Dan Laurin. De kosten voor deze masterclass zijn slechts € 290. De voertaal is Engels en het aantal deelnemers is gelimiteerd op 15 spelers.
De masterclasses duren van 09:00 tot 14:00 uur, 's middags is er gelegenheid tot samenspel en worden er ook bezoeken gepland aan Sienna en Florence.
Informatie staat in de bijgaande flyer (1 MB groot), neem voor vragen of uw aanmelding contact op met Antonio Giummarella, e-mail: agiummarella@email.it.

Zaterdag 17 november en zaterdag 15 december 2007 : De Bunnikse Blokfluitdagen - najaarscursus
Het programma van dit seizoen bestaat uit twee cursussen van ieder twee dagen (zie ook bij 15 februari 2008).
Ze bieden blokfluitspelers verschillende mogelijkheden om ensemble te spelen.
Voor nadere informatie kunt u bellen met Yvonne Hogt 074-2435766, of e-mailen naar yvonnehogt@planet.nl.