BLOKFLUIT-EVENEMENTEN

Wij proberen hier zoveel mogelijk blokfluitevenementen in Nederland en de ons omringende landen aan te kondigen. Weet u nog aanvullingen op het lijstje? Geef dit s.v.p. even aan ons door. Ook foto's van evenementen zijn welkom!

Evenementen die al voorbij zijn worden in grijs weergegeven.

Zaterdag 8 t/m zondag 9 juli 2017 : Blokfluit studieweekend
Het blokfluit studieweekend komt in het teken te staan van Venetië in de tweede helft van de 16e eeuw. Venetië was in die tijd een bloeiende handelsstad met een uitgebreid muzikaal leven, rijk aan vele kleuren. De grote componisten uit die tijd waren vernieuwend en toonaangevend in heel Europa.
Tijdens het studieweekend gaan we muziek instuderen van Gabrieli en Maschera. Dit doen we onder de bezielende leiding van ervaren blokfluitisten en specialisten in deze muziek Elisabeth Opsahl en Sonja Gruys. U krijgt de muziek van tevoren digitaal toegestuurd.
We zullen beide dagen bezig zijn van 10:00-17:00. Inbegrepen zijn behalve het spelen een tweetal lezingen en een afsluitend optreden met een drankje na afloop (publiek welkom). Verder krijgt u van ons koffie, thee en lunch aangeboden op beide dagen.
Het vereiste speelniveau voor deze cursus is niveau 2-3.
De cursus vindt plaats in de studio van Scanditaal Centrum voor Scandinavische talen en culturen, aan de Van Speijkstraat 3, Den Haag. Bereikbaar met tram 16, en betaald parkeren is in de wijk mogelijk.
De prijs voor dit studieweekend bedraagt €185,00 incl BTW. Meld u snel aan, want er is een beperkt aantal plaatsen!
U kunt alles nog eens nalezen op www.blokfluitstudieweekend.wordpress.com. Hier vindt u ook onze bio’s en een aanmeldformulier.

/ Maandag 10 t/m zondag 16 juli 2017 : Ensemblespel blokfluit in Frenswegen
Hilde de Wolf organiseert weer een zomercursus in het klooster Frenswegen bij Nordhorn, enkele kilometers over de grens bij Denekamp.
In de zomercursus van 2017 zal de Venetiaanse renaissance en barok een belangrijke rol spelen. Zowel het blokfluitensemble als het koor gaan werken aan muziek van verschillende venetiaanse componisten.
Met composities van Ludovico Grossi da Viadana, Giovanni Gabrieli, Adrian Willaert, Carlo Farina, Orlando di Lassus en meer zullen we deze stijl ontdekken en uitvoeren.
Het zijn vier-, vijf- en achtstemmige composities, sommigen speciaal geschreven voor uitvoeringen in de San Marco van Venetie.
De cursus is geschikt voor ervaren blokfluitspelers die graag samenspelen. Alle soorten blokfluiten zijn welkom. Ook kunnen er tenor-, bas-, grootbas- en contrabasbasblokfluiten worden geleend.
Vanaf dinsdag wordt er iedere dag ‘s ochtends gerepeteerd van 9:30 tot 12:30. Na de lunch kunt u genieten van de omgeving. Ook is er gelegenheid om samen te musiceren. ‘s Avonds wordt er nog een uur gerepeteerd.
Meer informatie op de website www.consort99.nl.
Wilt u zich inschrijven voor de zomercursus Ensemblespel blokfluit? Klik op deze link.

Zondag 16 t/m vrijdag 21 juli 2017 : Huismuziek muziekweek “van Aznavour tot Zelenka” voor Instrumentalisten en zangers
Docenten: Coert Bremmers, Marc Buijs, Susanne Gersch, Peter van Os en Elske Tinbergen
Muziek maken in de meest uiteenlopende stijlen en genres in allerlei samenstellingen. workshops, gevarieerde avondprogramma’s, zelf samenspelen in “vrije” tijd.
Niveau: vanaf goede beginner (niveau 2)
Locatie: Eigentijdserf, Westelbeers, Spreeuwelsedijk 9
Cursusprijs: € 780,00 voor Huismuziekleden, € 840,00 voor anderen, € 390,00 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 1 mei 2017 www.huismuziek.nl.

/ Maandag 24 t/m vrijdag 28 juli 2017 : Kamermuziek door Accademia Amsterdam, Perugia (Italië)
Accademia Amsterdam nodigt je deze zomer uit om je te laten inspireren door de “Commedia dell'Arte”. Kom naar onze zomercursus in Perugia (Umbrië). Geniet van de Italiaanse historie, het landschap en het eten. Ontmoet vrienden terwijl je geniet van muziek, kunst en de Italiaanse ‘cucina’.
Docent: Onno Verschoor, Amsterdam: (barok)hobo/(blok)fluit/blazers.
Gesproken talen: Italiaans, Engels, Nederlands, Duits en Frans.
Als je vóór 1 april 2017 boekt, ontvang je een korting op de cursuskosten van 5%. Breng je een extra cursist mee, dan ontvang je nog eens 5% extra korting. Prijzen vanaf € 275 excl. overnachting en maaltijden. Zie onze website voor de voorwaarden.
Kijk voor meer informatie of inschrijven op de flyer of op de website van Accademia Amsterdam of via telefoonnummer (Nederland) +31 6 2425 4791 .

Maandag 31 juli t/m zaterdag 5 augustus 2017 : Blockflöten-Kammermusikkurs in Neukirch, Zwitserland
Der Kurs richtet sich an alle Blockflötenspielerinnen und Blockflötenspieler, die an Weiterbildung interessiert sind und instrumental (technisch) wie auch musikalisch neue Impulse erhalten möchten. Auch wenig Fortgeschrittene sind in diesem Kurs willkommen und können daran teilnehmen.
Leitung: Claudia Dentan und Christian Bohny.
Der Morgen beginnt mit kleinen Einspielübungen gemeinsam mit allen Teilnehmern. Danach werden wir frühbarocke Musik in kleinen und grossen Ensembles spielen, 4-5 stimmig, die Stimmen chorisch besetzt, und auch falls die Teilnehmerzahl es erlaubt, doppelchörige Werke des 17. Jahrhunderts 8-12 stimmig spielen. Ein Werk des 20. Jh für Blockflötenensemble wird auch dabei sein. Wie gewohnt, werden barocke Triosonaten einstudiert und auch im Continuo begleitet. Am Abend gibt es freiwillig die sogenannte Abendmusik, das ist Musik nach Lust und Laune, meist vom Blatt gespielt, Neues ausprobiert, Altes wieder hervorgeholt...
Mehr Information im beigefügten flyer oder von andras.von.toszeghi@gmx.ch.

/ Maandag 21 tot en met vrijdag 25 augustus : Blokfluitstage voor jongeren Flutomanie in Cadzand (Zeeuws-Vlaanderen)
Van maandag 21 tot en met vrijdag 25 augustus wordt voor de elfde keer dé jaarlijkse blokfluitstage voor jongeren georganiseerd. Vijf dagen samen musiceren in groepjes en met een groot orkest.
Bestemd voor: blokfluitisten die tenminste 2 jaar individueel les hebben gehad. (L3 muziekacademie). Docenten: Nadia Bierinckx, Johanna Lambrechts, Carine Rinkes, Sjors Verstege en Joris van Goethem. Plus een FUN-team.
Locatie: Cadzandië, Vierhonderdpolderdijk 10, Cadzand.
Tijd: maandag 21 augustus 11.00 uur start; vrijdag 25 augustus 16.30 slotconcert.
Cursusprijs: omstreeks € 275, overnachting, lessen, partituren, huur lokalen, maaltijden en fun inbegrepen. Tweede inschrijving zelfde gezin € 200.
Inschrijven tot 1juli 2017, zie flutomanie.be/inschrijving.

Vrijdag 25 t/m zondag 27 augustus 2017 : Blokfluitdagen Mechelen
De inhoud van het festival wordt elk jaar meer gevarieerd, want al enkele jaren zijn ook gambisten en luitisten aanwezig in Mechelen.
De speeldagen staan open voor allen, vanaf bescheiden amateurs tot en met pre-professionele musici. Het accent ligt op samenspel en musiceervreugde onder leiding van een dertigtal docenten uit binnen- en buitenland. Voor de allerjongste blokfluitistjes (vanaf zeven jaar) is er een apart jongerenprogramma. Naast het aanbod aan samenspelsessies en workshops zijn er ook concerten van topniveau en is er een drukbezochte instrumenten- en bladmuziekbeurs.
Alle informatie en een inschrijfformulier is te vinden op de website www.blokfluitdagen.be.

Vrijdag 1 t/m zondag 3 september 2017 - Muziekreis door ’t Vlaamse land met het Vredeborch Trio
Onder leiding van het gepassioneerde en bevlogen Vredeborch Trio, gespecialiseerd in barokmuziek, zult u kennismaken met muziek die u waarschijnlijk nooit eerder heeft gehoord. Samen met hen ontdekt u welke muziek er tussen 1600 en 1800 geklonken heeft in ’t Vlaamse Land!
Op nog geen 150 km van Utrecht ligt het Vlaamse land, met de cultuursteden Antwerpen, Brugge en Brussel. Dit zijn één voor één parels en u zult het met eigen ogen zien, en ook van onze gidsen te horen krijgen, hier ligt de bakermat van de Nederlandse cultuur. Tijdens deze reis trakteert het Vredeborch Trio u op enkele bijzondere concerten met componisten uit de Nederlanden, en hier hoort België zeker ook bij!
Sprankelend en gepassioneerd: dat is het spel van het Vredeborch Trio, specialisten in muziek uit de 17e en 18e eeuw. Het Vredeborch Trio bestaat uit de bevlogen en ervaren vakmusici Pauline Schenkelaars (blokfluit), Jaël Vuijk (barokviool) en Dick Duijst (orgel en clavecimbel). Klik hier voor meer informatie!

/ Vrijdag 8 t/m zondag 10 september 2017 : Dynamoworkhops Blokfluit in de Eifel – (Half) Gevorderden
Blokfluitworkshops in de Eifel. Ontzettend gezellig, sfeervol en niet te vergeten: tijd voor wel 10 tot 12 uur blokfluitspelen. Ensemblespel, een workshop met een door de deelnemers zelf gekozen thema, ruimte voor techniekvragen en tips & tricks. Er wordt een concertje ingestudeerd wat we op zondagmiddag uitvoeren op een bijzondere locatie. De lessen en de themaworkshop vinden plaats in een zeer bijzondere achthoekige Finse Kota.
Een verwenweekend! Het aantal deelnemers ligt bij de Dynamoworkshops tussen de vijf en zeven deelnemers. Er is dus heel veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Eten, slapen, genieten zonder enige vorm van corvee, het weekend is geheel verzorgd. Je kunt zelfs van te voren aangeven wat je wel of niet lekker vindt…
Naast het blokfluitspelen staat er een ruige, (maar veilige) Eifelwandeling op het programma.
Meer informatie? Neem contact op met Wendy Wouters, wendy@bimlokaal.nl / 073-6579919, of kijk op www.dynamoworkshops.nl/blokfluit.
Deze workshop is inmiddels volgeboekt, aanmelden is niet meer mogelijk. Jammer? Laat het ons weten, dan zetten we je graag op de mailinglijst voor het volgende seizoen.

Zaterdag 9 september 2017 : Openbare meespeel blokfluit ensemble repetitie tijdens Open monumenten dag in de Nieuwe muziekschool Alphen aan den Rijn
Altijd al willen meespelen in een leuk Blokfluitensemble? Dit is je kans! Schuif aan bij Blokfluitensembles Registrillo en Fortuna en proef en ervaar hoe leuk het is om samen muziek te maken. Kom gratis en vrijblijvend meespelen van 11:30-12:15 in lokaal 13.
Je mag gewoon meedoen, maar wil je liever van te voren de muziek ontvangen geef je dan even op via blokfluitjuf@live.nl.
Neem je eigen instrument mee, maar mocht je die niet meer hebben dan kan je er altijd een lenen. Tenor, bas, c-bas en contrabasblokfluiten zijn tevens ook te leen en uit te proberen.
Tot zaterdag 9 september bij de Nieuwe Muziekschool Alphen aan den Rijn!
Mocht je niet in de gelegenheid zijn op zaterdag 9 september wees welkom op een ander moment mee te komen spelen. Fortuna speelt elke donderdagmiddag van 14:00-15:30 en Registrillo eens in de 14 dagen van 20:00-21:00.

/ Vrijdag 15 t/m zondag 17 september 2017 : Dynamoworkhops Blokfluit in de Eifel – ‘Begonners’
Blokfluitworkshops in de Eifel. Ontzettend gezellig, sfeervol en niet te vergeten: tijd voor wel 10 tot 12 uur blokfluitspelen. Ensemblespel, een workshop met een door de deelnemers zelf gekozen thema, ruimte voor techniekvragen en tips & tricks. Er wordt een concertje ingestudeerd wat we op zondagmiddag uitvoeren op een bijzondere locatie. De lessen en de themaworkshop vinden plaats in een zeer bijzondere achthoekige Finse Kota.
Een verwenweekend! Het aantal deelnemers ligt bij de Dynamoworkshops tussen de vijf en zeven deelnemers. Er is dus heel veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Eten, slapen, genieten zonder enige vorm van corvee, het weekend is geheel verzorgd. Je kunt zelfs van te voren aangeven wat je wel of niet lekker vindt…
Naast het blokfluitspelen staat er een ruige, (maar veilige) Eifelwandeling op het programma.
Meer informatie? Neem contact op met Wendy Wouters, wendy@bimlokaal.nl / 073-6579919, of kijk op www.dynamoworkshops.nl/blokfluit.
Voor deze workshop is nog één plaats beschikbaar.

Zaterdag 16 september 2017 : Masterclass in 't Woudt
Deze masterclass staast open voor jonge, getalenteerde violisten, blokfluitisten en clavecinisten.
De masters zijn violiste Lucia Giraudo, blokfluitiste Isabel Favilla en clavecinist Claudio Ribeiro. Allen lid van ensemble Radio Antiqua.
De masterclass vindt plaats in drie verschillende historische locaties in 't Woudt, waaronder het kerkje en enkele monumentale boerderijen.
Het repertoire waaruit gekozen kan worden vind je op de website www.concertentwoudt.nl. Ook vind je daar informatie over de masters, de kosten en de indeling van de dag.
De masterclass wordt afgesloten met een concert door een aantal deelnemers aan de masterclass.
Wil je meedoen aan de masterclass? Stuur dan een mail naar info@concertentwoudt.nl of via 06 2218 3927, informatieflyer.

Zaterdag 16 september 2017 : Huismuziek cursus “All’improvviso” voor instrumentalisten
Docent: Robert de Bree.
Leren improviseren in barokcomposities in ensembleverband vanuit onder een ground (een baslijn die herhaald wordt). De bundel Divisions van Playford uit 1684 staat centraal.
Bestemd voor: alle instrumentalisten.
Niveau: vanaf goede beginner (niveau 2).
Locatie: muziekgebouw aan’t IJ, Amsterdam, Piet Heinkade 1.
Tijd: 10.00 - 17.00 uur.
Cursusprijs: € 90,00 voor Huismuziekleden, € 100,00 voor anderen. € 45,00 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 21 augustus 2017 bij www.huismuziek.nl.

Zondag 17 september 2017 : Educatiedag Klassiek op het Amstelveldfestival
Tijdens het openluchtfestival Klassiek op het Amstelveld van 15 t/m 17 september 2017 komt Lucie Horsch twee workshops geven op zondag 17 september.

1. workshop Ontdek de blokfluit met Lucie Horsch Bestemd voor: Kinderen van 7 jaar en ouder die géén ervaring met het spelen op een instrument hebben.
Blokfluiten zijn te leen.
Docenten: Lucie Horsch en Rob Beek.
Plaats: Amstelkerk, Amstelveld 10, Amsterdam.
Tijd: 15:30 tot 16:20 uur.
Kosten: € 8,50.
Inschrijven en inlichtingen: http://www.klassiekophetamstelveld.nl > workshop.

2. Masterclass blokfluit met Lucie Horsch Bestemd voor: Gevorderde blokfluitspelende kinderen tussen de 8 en de 15 jaar. Gewerkt wordt aan dansen van Leopold Mozart, Heinz Lau en de "Amsterdamse grachten".
Docenten: Lucie Horsch en Rob Beek.
Plaats: Amstelveld, Amstelveld 10, Amsterdam.
Tijd: 16:30 tot 17:30 uur, afsluiting met een korte presentatie.
Kosten: € 8,50.
Inschrijven en inlichtingen: http://www.klassiekophetamstelveld.nl > masterclass.

zaterdag 7 oktober 2017 : “Herfst in Venetië”, blokfluitdag in Zwolle
Op zaterdag 7 oktober organiseert De Blokfluit Academy haar tweede blokfluitdag voor blokfluitisten.
Bestemd voor: Blokfluitisten vanaf 10 jaar die tenminste twee verschillende blokfluiten bespelen. Er wordt in twee of drie groepen gewerkt (afhankelijk van het aantal aanmeldingen) aan muziek van Antonio Vivaldi. Aan één stuk doet iedereen ’s middags mee in een groot blokfluitorkest.
De dag sluit om 16:00 af met een presentatie. Muziek wordt na aanmelding thuisgestuurd.
Docenten: Stephan Esmeijer en Anneke Hoekman.
Plaats: Domusica, Radewijnstraat 10, Zwolle.
Tijd: 10:00 tot 17:00 uur.
Kosten: € 25.
Meer informatie en inschrijven: www.blokfluitacademy.nl.

Maandag 16 t/m vrijdag 20 oktober 2017 : Huismuziek midweek “Semper Dowland semper dolens” voor blokfluitisten, andere instrumtalisten en zangers
Docenten: Sacha Mommertz, Hildegard Moonen en Tanja Obalski.
Bestemd voor: blokfluitisten die minimaal SATB kunnen spelen, gambisten, luitisten en zangers.
Niveau: vanaf gemiddeld (niveau 3); voorbereiding noodzakelijk.
Locatie: Eigentijdserf / De Spreeuwelse Heide, Westelbeers, Spreeuwelse Dijk 9.
Tijd: aankomst zaterdag 11.00 uur aankomst, einde vrijdag ná het diner.
Cursusprijs: € 630,00 voor Huismuziekleden, € 670,00 voor anderen. € 315 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 1 september 2017 bij www.huismuziek.nl.

Donderdag 26 t/m zondag 29 oktober 2017 : Open Recorder Days Amsterdam
Van 26-29 oktober ontmoeten blokfluitisten en blokfluitliefhebbers elkaar in Amsterdam voor het grootste blokfluitfestival in Europa, de Open Recorder Days Amsterdam oftewel: ORDA-2017.
Er wordt een concours georganiseerd voor amateurblokfluitisten van alle leeftijden en ensembles van amateurmusici bestaande uit 2 tot 20 spelers. In drie leeftijdsgroepen: tot 11 jaar, van 12 tot 15 jaar en 16 jaar en ouder.
Je kunt mee doen aan workshops ensemblespel (Marco Magalhães), csakan (Nik Tarasov) of een jamsessie barokimprovisatie (Robert de Bree).
Daniel Koschitzki en Daniël Brüggen geven masterclasses voor gemiddeld tot gevorderd niveau en er is ook een masterclass voor vergevorderden door een topdocent.
Docenten kunnen zich inschrijven voor een docentensymposium waar docenten uit de hele wereld presentaties geven. Er worden 8 topconcerten gegeven en daarnaast zijn er elke dag fringe-optredens.
Er is een grote muziekmarkt met demonstraties van blokfluitbouwers. Je kunt er blokfluiten en bladmuziek kopen en je blokfluit laten repareren.
Alle activiteiten vinden plaats op één locatie: Conservatorium Amsterdam.
Voor verdere informatie, kosten en aanmelding: www.openrecorderdays.com.

Zaterdag 4 november 2017 : Blokfluitdag ‘O magnum Mysterium’
Docenten: Els Althuizen en Fiet Nafzger.
Op het programma van deze 6e Blokfluitdag staat kerstmuziek uit Italië, Duitsland en Spanje: vierstemmige composities van De Victoria en De Cristo, vijfstemmige kerstliederen van Eccard en vier dubbelkorige werken van Gabrieli, Gallus Handl, Schütz en Franck. De rode draad is ‘O magnum Mysterium’. Deze tekst is door vele componisten op verschillende melodieën getoonzet. Alle muziek is uit de laat-renaissance / vroeg-barok op de vrolijke bewerking van ‘Rudolf, the red-nosed reindeer’ na.
Enige samenspelervaring is gewenst. Ook wordt er van je verwacht dat je de muziek thuis voorbereidt. Er is beperkt plek voor bespelers van uitsluitend sopraanblokfluit.
Locatie: Zinder (voorheen De Plantage), Centrum voor de Kunsten in Tiel. Kosten: € 20,-.
Voor meer info en aanmelden, mail naar: info@syrinx-nieuwegein.nl.

Zaterdag 4 november 2017 : 3D Blokfluitdag
Op 4 november a.s. is er weer een 3D Blokfluitdag, dit keer in zonnige Italiaanse sfeer.
We zullen muziek spelen uit de Italiaanse renaissance voor 5 of meer blokfluiten. We hebben 4 lange speelsessies gepland, waarin we diep op de muziek in gaan om deze mooi af te werken. We zullen de dag afsluiten met een documentaire over de blokfluit en de grote Nederlandse blokfluitisten, onder het genot van een glas wijn (of iets anders).
De hele studiedag duurt van 10:00-17:00 en zal weer plaatsvinden in de VAK, centrum voor de kunsten in Delft (Westvest 9, 2611 AX Delft).
Deze studiedag is bedoeld voor mensen met speelniveau 3. Er zijn een grootbas en twee subbassen aanwezig die bespeeld mogen worden (graag!).
Een speler niveau 3 is zo iemand: je kan zelf de partij instuderen, je bespeelt verschillende fluiten, je kan zelf oktaveren, je bent ritmisch aardig stabiel (ook bij syncopes) en je hebt ervaring met ensemblespel.
Inbegrepen bij deze dag zijn koffie, thee, koekjes, fruit en de borrel aan het eind van de dag. Prijs: € 62, – incl BTW.
Schrijf snel in, want het aantal deelnemers is beperkt! Inschrijven via het formulier op de website 3dblokfluitdag.wordpress.com onder het kopje 'Contact'.
Hilde de Wolf en Sonja Gruys.

Zaterdag 25 t/m zondag 26 november 2017 : Renaissanceweekend “De vrouwen van de keizer” voor instrumentalisten en zangers
Docenten: Jacqueline Dubach (instrumentalisten) en Christopher Kale (zangers) van ensemble Fortuna. Tocht door Europa met Keizer Karel V en de bijzonder vrouwen die hij daarbij ontmoette.
Bestemd voor: zangers en bespelers van blokfluit, baroktrombone, luit, vedel en viola da gamba.
Niveau: gemiddeld (niveau 3); voorbereiding noodzakelijk, bladmuziek wordt toegestuurd; blokfluitisten moeten sopraan, alt, tenor en bas kunnen spelen en kunnen octaveren.
Locatie: Buitengoed Fredeshiem, De Bult-Steehnwijk, Eiderberg 2.
Tijd: begin zaterdag 10:00 uur, einde zondag 17:00 uur.
Cursusprijs: € 215,00 voor Huismuziekleden, € 245,00 voor anderen, € 107,50 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 29 augustus 2017 bij www.huismuziek.nl.

Zaterdag 9 december 2017 : Kerst in de renaissance
Deze blokfluitdag is geheel in de kerstsfeer. We zullen renaissance muziek spelen die gecomponeerd is voor kerst. Dit doen we onder de bezielende leiding van ervaren blokfluitisten en specialisten in deze muziek Elisabeth Opsahl en Sonja Gruys.
De precieze invulling wordt later bekend gemaakt. U krijgt de muziek van tevoren digitaal toegestuurd.
We zullen deze zaterdag bezig zijn van 10:00-17:00.
Inbegrepen zijn behalve het spelen een lezing, warme lunch en glühwein na afloop. Verder krijgt u van ons koffie en thee aangeboden.
Het vereiste speelniveau voor deze cursus is niveau 2(-3):
• deelnemer kan zelfstandig muziek instuderen;
• heeft ervaring met samenspelen;
• kan in elk geval t/m 2 mollen en kruisen spelen;
• bespeelt bij voorkeur meerdere fluiten.
De cursus vindt plaats in de studio van Scanditaal centrum voor Scandinavische talen en culturen, aan de Van Speijkstraat 3, Den Haag. Bereikbaar met tram 16, of betaald parkeren in de wijk mogelijk.
Meld u snel aan, want er is een beperkt aantal plaatsen! Inschrijven via het formulier op de website blokfluitstudieweekend.wordpress.co onder het kopje 'inschrijfformulier'.

Zaterdag 16 t/m zondag 17 december 2017 : Huismuziek cursus “Muziek voor Advent en Kerst” voor blokfluiten
Docent: Bert Honig van BRISK Recorder Quartet Amterdam.
Prachtige Engelse Christmas carols en muziek uit de barok en de renaissance, waaronder een dubbelkorig werk van Michael Praetorius en een van Giovanni Gabrieli. Zoveel mogelijk blokfluiten worden gebruikt, ook c-bas en subbas.
Niveau: gevorderd tot zeer gevorderd (niveau 4); voorbereiding noodzakelijk.
Locatie: Akoesticum, Ede, Nieuwe Kazernelaan 2 – D 42.
Tijd: begin zaterdag 10.00 uur, einde zondag 17.00 uur.
Cursusprijs: € 275,00 voor Huismuziekleden, € 305,00 voor anderen, € 137,50 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 14 september 2017 bij www.huismuziek.nl.

Vrijdag 22 t/m woensdag 27 december 2017 : Huismuziek muziekweek “Musiceren met Kerst” voor Instrumentalisten en zangers
Docenten: Hanny Geerlings en Reinout Godschalk.
Behalve musiceren in het orkest, zingen in het koor of in het vocale ensemble, zijn er goede gesprekken,wandelingen en puzzles en is er lekker eten. De blokfluitisten spelen in een eigen ensemble.
Niveau: vanaf goede beginner (niveau 2).
Locatie: Eigentijdserf, Westelbeers, Spreeuwelsedijk 9.
Tijd: begin vrijdag 16.00 uur, einde woensdag 10.00 uur.
Cursusprijs: € 808,00 voor Huismuziekleden, € 848,00 voor anderen, € 404 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 21 september 2017 bij www.huismuziek.nl.

Woensdag 3 t/m zaterdag 6 januari 2018 : Huismuziek muziekmidweek “Happy New Ear” voor Instrumentalisten en zangers
Leiding: Elke Jansen.
Docenten: Robert de Bree, Sacha Mommertz en nog 14 anderen.
Fris en muzikaal het jaar beginnen met gelijkgestemde music. Veel zingen maar ook veel instrumentale workshops. muziek van te voren op de website in te zien.
Niveau: vanaf goede beginner (niveau 2).
Locatie: Buitengoed Fredeshiem, De Bult-Steehnwijk, Eiderberg 2.
Tijd: begin woensdag 11.00 uur, einde zaterdag ná het diner.
Cursusprijs: € 550,00 voor Huismuziekleden, € 590,00 voor anderen, € 275 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 1 september 2017 bij www.huismuziek.nl.

Zaterdag 10 en zondag 11 februari 2018 : Blokfluitfestival Nordhorn 2018
Het 8ste Blokfluitfestival Nordhorn vindt plaats op 10 en 11 februari 2018 in Nordhorn, net over de Duitse grens bij Oldenzaal.
In Kulturhaus NIHZ, Mittelstrasse 13 in Nordhorn biedt het Blokfluitfestival Nordhorn aan studenten, blokfluitliefhebbers, zowel amateur als professioneel de mogelijkheid samen te spelen, ideeën uit te wisselen en naar elkaar te luisteren. Er zijn workshops, masterclasses, concoursen en concerten met het Flanders Recorder Quartet, Drora Bruck, Giorgio Matteoli & Massimo Marchese, Robdert de Bree en Heida Vissing.
Alle informatie op de website www.blockfloetenfestivalnordhorn.de, telefoon 0049 5921-9099610 (Duitsland) of 06 2001 9585 (Nederland).

Vrijdag 9 t/m zondag 11 maart 2018 : Huismuziek Lang weekend “Music for a while” voor instrumentalisten en zangers
Docenten: Diederik van Dijk, Sacha Mommertz en Marijn Slappendel van Trio da Fusignano met Tanja Ovalski, zangdocent.
Inspirerende muziek van Henry Purcell m et veel aandacht voor de combinatie zang en blokfluit. Bestemd voor: blokfluitisten, barokcellisten, gambisten, theorbisten, klavecinisten en zangers. Groepslessen, ensembleworkshops, een lezing en een docentenconcert.
Niveau: vanaf gemiddeld (niveau 3); voorbereiding noodzakelijk.
Locatie: Conferentiecentrum De Glind (bij Barneveld), Postweg 65.
Tijd: aankomst vrijdag 18.00 uur met sope en broodjes, einde zondag 17.00 uur.
Cursusprijs: € 295,00 voor Huismuziekleden, € 325,00 voor anderen. € 147,50 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven bij www.huismuziek.nl.

Zondag 22 april 2018 : Renaissancedag “Music for the virgin Queen” voor instrumentalisten en zangers
Docenten: Jacqueline Dubach (instrumentalisten) en Christopher Kale (zangers) van ensemble Fortuna.
Muziek uit de tijd van Elisabeth I staat centraal.
Bestemd voor: zangers en bespelers van blokfluit, baroktrombone, luit, vedel en viola da gamba.
Niveau: gemiddeld (niveau 3); voorbereiding noodzakelijk, bladmuziek wordt toegestuurd; blokfluitisten moeten sopraan, alt, tenor en bas kunnen spelen en kunnen octaveren.
Locatie: Akoesticum, Ede, Nieuwe Kazernelaan 2 - D 42.
Tijd: 10.00 - 17.00 uur.
Cursusprijs (inclusief lunch): € 90,00 voor Huismuziekleden, € 100,00 voor anderen. € 45,00 als je 30 jaar of jonger bent.
Heb je aardigheid in deze interessante cursus? Online informatie en inschrijven bij www.huismuziek.nl.

Zaterdag 2 juni 2018: Huismuziek curus “Dubbeloctet voor Blokfluit” voor blokfluitisten
Docent: Bert Honig van BRISK Recorder Quartet Amsterdam.
Speciale cursusdag voor dubbel blokfluitoctet met zoveel mogelijk blokfluiten, graag veel tenoren, bassen, c-bas en subbas.
Niveau: gevorderd (niveau 4); voorbereiding noodzakelijk.
Locatie: Akoesticum, Ede, Nieuwe Kazernelaan 2 - D 42.
Tijd: 10.00 - 17.00 uur.
Cursusprijs: € 65,00 voor Huismuziekleden, € 75,00 voor anderen. € 32,50 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven bij www.huismuziek.nl.

Zondag 15 t/m vrijdag 20 juli 2018: Huismuziek muziekweek “van Aznavour tot Zelenka” voor Instrumentalisten en zangers
Docenten: Coert Bremmers, Ines Leijen, Susanne Gersch, Peter van Os en Elske Tinbergen.
Muziek maken in de meest uiteenlopende stijlen en genres in allerlei samenstellingen. workshops, gevarieerde avondprogramma’s, zelf samenspelen in “vrije” tijd.
Niveau: vanaf goede beginner (niveau 2).
Locatie: Eigentijdserf, Westelbeers, Spreeuwelsedijk 9.
Tijd: begin zondag 11.00 uur, einde vrijdag ná het diner.
Cursusprijs: € 795 voor Huismuziekleden, € 855,00 voor anderen, € 397,50 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven bij www.huismuziek.nl.


Archief van de evenementen van de afgelopen jaren:
Evenementen uit het jaar 2017 1e halfjaar.
Evenementen uit het jaar 2016.
Evenementen uit het jaar 2015.
Evenementen uit het jaar 2014.
Evenementen uit het jaar 2013.
Evenementen uit het jaar 2012.
Evenementen uit het jaar 2011.
Evenementen uit het jaar 2010.
Evenementen uit het jaar 2009.
Evenementen uit het jaar 2008.
Evenementen uit het jaar 2007.
Evenementen uit het jaar 2006.
Evenementen uit het jaar 2005.
Evenementen uit het jaar 2004.
Evenementen uit het jaar 2003.
Evenementen uit het jaar 2002.
Evenementen uit het jaar 2001.


Deze pagina is een onderdeel van de Nederlandse Blokfluitpagina

Reacties zijn welkom bij de webmaster: anton@blokfluitpagina.nl