BLOKFLUIT-EVENEMENTEN

Wij proberen hier zoveel mogelijk blokfluitevenementen in Nederland en de ons omringende landen aan te kondigen. Weet u nog aanvullingen op het lijstje? Geef dit s.v.p. even aan ons door. Ook foto's van evenementen zijn welkom!

Evenementen die al voorbij zijn worden in grijs weergegeven.

zondag 12 t/m zondag 19 augustus 2018 : Zomeracademie Apollo Ensemble in Drachten
Aan de Zomeracademie kan worden deelgenomen door individuele deelnemers en bestaande ensembles, docenten zijn samen met hun ensembles ook heel welkom. Voor alle strijkers en blazers.
De cursus wordt gegeven op drie niveau’s: A. conservatoriumstudenten, B. vergevorderde amateurs en C. gevorderde amateurs. Het accent ligt op het uitvoeren van kamermuziek uit de barok en klassiek. Er is ook een orkestproject met Beethovens Vijfde Symfonie en een koorsessie met een Motet van Mozart.
Naast de ensemblelessen zijn er tal van andere activiteiten, zoals lezingen, workshops, film, concerten en individuele lessen. Aan het eind van de week zijn er openbare deelnemersconcerten.
Cursusprijs: € 375,00 (t/m 18 jaar; volpension € 500) of € 500,00 (vanaf 19 jaar, volpension € 625).
Gedeeltelijke deelname is ook mogelijk, dan gelden er veel lagere kosten.
Blokfluitdocent: Robert de Bree.
Locatie: Karmelklooster, Drachten, Burgemeester Wuiteweg 162.
Meer informatie en aanmelden: www.apollo-ensemble.nl

Zaterdag 18 augustus 2018 : Huismuziek samenspeelbijeenkomst in de zomer voor amateurmuzikanten
Ook dit jaar is er in de zomermaanden weer gelegenheid om kennis te maken en te musiceren met de speelgroepen van Huismuziek afd. Den Haag e.o. Iedereen met enige (samenspeel)ervaring op blokfluit, dwarsfluit, klarinet, cello, gitaar of fagot is welkom (gemiddeld tot gevorderd speelniveau). De speelgroepen van Huismuziek zijn gezellig en inspirerend en als je eenmaal meegedaan hebt, wordt je misschien wel zo enthousiast dat je komend speelseizoen wilt gaan meespelen in een speelgroep. Alle speelgroepen staan onder leiding van een professionele dirigent.
De samenspeelbijeenkomst is op zaterdagmorgen 18 augustus in Multicultureel Centrum Don Bosco, Julialaantje 26 te Rijswijk. Aanvang 10.00 uur
Je kunt je tot 20 juni a.s. opgeven door 15 euro over te maken op rek.nr. NL34 INGB 0000 0246 28 t.n.v. Huismuziek afd. Den Haag e.o. te Hazerswoude-Rijndijk onder vermelding van je naam, adres, muziekinstrument en de datum waarop je komt meespelen.
Informatie over Huismuziek afd. Den Haag e.o. is te vinden op www.huismuziek.nl.

Vrijdag 24 t/m zondag 26 augustus 2018 : Blokfluitdagen Mechelen
Ons Festival staat open voor alle blokfluitisten, gambisten en luitisten, vanaf bescheiden amateurs tot en met pre-professionele musici.
Het accent ligt op samenspel en musiceervreugde onder leiding van een dertigtal docenten uit binnen- en buitenland.
Voor de allerjongste blokfluitistjes (vanaf zeven jaar) is er een apart programma.
Naast het aanbod aan samenspelsessies en workshops zijn er ook concerten van topniveau en is er een drukbezochte instrumenten- en bladmuziekbeurs.
De inschrijvingen openen op 1 april. Alle info over het festival evenals de workshopinhoud vind je alvast op onze website www.blokfluitdagen.be.

Zondag 26 augustus t/m zondag 2 september 2018 : Summer course MUSICA IN VILLA
I am happy to inform you that I shall be coaching in the Musica In Villa summer course again the summer. The course shall take place in the beautiful city of Varese (ah, well, I must admit that every city or town or village in Italy is beautiful....).
The recorder students in the ourse shall receive 5 personal lessons with me, participate in mixed chamber ensembles playing early music coached by some of Europes best musicians in the field, or contemporary music with some extraordinatry coaches.
The recorder players will also play in a recorder consort and explore some unique repertoire, and join the orchestra. All recorder players could compete for the opportunity to play a solo concerto with the orchestra.
Prices: Study: Full course: 400 EU (private lessons, chamber music, orchestra).
Partial course: only lessons or only chamber music, or only orchstra: 350 EU.
Accomodation fee: since the management had to change venues, as explained in the attached letter, they are still looking for the best priced and most convenient accomodation, so the final price will be published ASAP. We assume it shall be no more than 50 EU per night.
So, if you want to join my class in Varese this summer, study much, have lots of fun in an amazing environment, please contact me for further details, or have a look at the attached flyer
You may also check the course' site:
Here you will find the list of the teachers for this year.
Here you will find the registration form.
For special needs or other questions, please contact (in English, German, Hebrew or Italian): tehillaveclaudio@gmail.com or: Drora.bruck@gmail.com

/ Vrijdag 14 t/m zondag 16 september 2018 : Dynamoworkhops Blokfluit in de Eifel – Beginners/halfgevorderden
Blokfluitworkshops in de Eifel. Ontzettend gezellig, sfeervol en niet te vergeten: tijd voor wel 10 tot 12 uur blokfluitspelen. Ensemblespel, een workshop met een door de deelnemers zelf gekozen thema, ruimte voor techniekvragen en tips & tricks. Er wordt een concertje ingestudeerd wat we op zondagmiddag uitvoeren op een bijzondere locatie. De lessen en de themaworkshop vinden plaats in een zeer bijzondere achthoekige Finse Kota.
Een verwenweekend! Het aantal deelnemers ligt bij de Dynamoworkshops tussen de vijf en zeven deelnemers. Er is dus heel veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Heerlijk eten, slapen, genieten zonder enige vorm van corvee, het weekend is geheel verzorgd. Naast het blokfluitspelen staat er een ruige, (maar veilige) Eifelwandeling op het programma.
Meer informatie? Neem contact op met Wendy Wouters, wendy@bimlokaal.nl / 073 - 657 9919, of kijk op www.dynamoworkshops.nl/blokfluit.
Voor deze workshop zijn nog twee plaatsen vrij.

Zaterdag 15 september 2018 : Huismuziek: Barokimprovisatie basiscursus voor instrumentalisten
Docent: Robert de Bree.
Leren improviseren in barokcomposities in ensembleverband. Je leert over ensemblespel, hoe muziek in elkaar zit en hoe je je eigen muziek kunt maken. Een nieuwe manier van omgaan met je instrument.
Bestemd voor: alle instrumentalisten. Niveau: vanaf beginner (niveau 1).
Locatie: muziekgebouw aan’t IJ, Amsterdam, Piet Heinkade 1.
Tijd: 10:00 – 17:00 uur.
Cursusprijs, inclusief lunch: € 90,00 voor Huismuziekleden, € 100,00 voor anderen. € 45,00 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 15 juli 2018 bij www.huismuziek.nl.

/ Vrijdag 21 t/m zondag 23 september 2018 : Dynamoworkhops Blokfluit in de Eifel – Gevorderden
Blokfluitworkshops in de Eifel. Ontzettend gezellig, sfeervol en niet te vergeten: tijd voor wel 10 tot 12 uur blokfluitspelen. Ensemblespel, een workshop met een door de deelnemers zelf gekozen thema, ruimte voor techniekvragen en tips & tricks. Er wordt een concertje ingestudeerd wat we op zondagmiddag uitvoeren op een bijzondere locatie. De lessen en de themaworkshop vinden plaats in een zeer bijzondere achthoekige Finse Kota.
Een verwenweekend! Het aantal deelnemers ligt bij de Dynamoworkshops tussen de vijf en zeven deelnemers. Er is dus heel veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Heerlijk eten, slapen, genieten zonder enige vorm van corvee, het weekend is geheel verzorgd. Naast het blokfluitspelen staat er een ruige, (maar veilige) Eifelwandeling op het programma.
Meer informatie? Neem contact op met Wendy Wouters, wendy@bimlokaal.nl / 073 - 657 9919, of kijk op www.dynamoworkshops.nl/blokfluit.
Voor deze workshop zijn nog drie plaatsen vrij.

Vrijdag 21 september t/m vrijdag 7 december 2018 : Kortlopende cursus Dubbelkorige komposities
In deze kortlopende cursus van 6 lessen op het Rapenburg in Leiden werken wij aan dubbelkorige composities (2 vocale e/o instrumentale kwartetten) uit de Renaissance en Baroktijd.
Een grote componist van de dubbelkorigheid was G. Gabrieli. Hij was in de 17e eeuw musicus aan de St. Marco van Venetië. Vele componisten hebben het idee van de dubbelkorigheid overgenomen. Deze cursus, waarin elke deelnemer een eigen partij voor zijn/haar rekening neemt, wordt aangeboden voor zangers en diverse instrumentalisten. Blokfluit, traverso/dwarsfluit, hobo, viool, altviool, cello, gamba, fagot/dulciaan, luit maar ook koperblazers (trompet, hoorn, trombone) zijn van harte welkom.
De stemtoon is a' = 440 hz. Voor gevorderde instrumentalisten en zangers (v.a. 16 jaar).
Meer informatie: www.bplusc.nl/cursusaanbod/.

Zaterdag 6 oktober 2018 : 'de Duitse Meesters', blokfluitdag in Zwolle
Op zaterdag 7 oktober organiseert De Blokfluit Academy haar vierde blokfluitdag voor blokfluitisten.
Bestemd voor:
a. Blokfluitisten vanaf 10 jaar, en zeker ook volwassenen, die tenminste twee verschillende blokfluiten bespelen.
b. Kindermiddag voor blokfluitleerlingen van 6 tot 10 jaar, die al wat op een sopraanblokfluit kunnen spelen.
Er wordt gewerkt aan muziek van Johann Sebastian Bach en Georg Philipp Telemann. ’s Middags is er een keuze-uur met drie workshops: “Geschiedenis blokfuit”, “improvisatie” en “melodie-versiering”. De dag sluit af met een gezamenlijk optreden voor familie en vrienden. Muziek wordt na aanmelding thuisgestuurd.
Docenten en workshops: Stephan Esmeijer, Anneke Hoekman, Lies van der Grient en Rianne Apoll-Helmus.
Plaats: Domusica, Radewijnstraat 10, Zwolle.
Tijd: 10:00 tot 17:00 uur. Inloop 9:30 uur.
Kindermiddag vanaf 14:00, met Engelse liedjes, leiding Rianne Apoll-Helmus.
Kosten: € 29,50, kindermiddag € 15.
Meer informatie en inschrijven: www.blokfluitacademy.nl.

Maandag 22 t/m vrijdag 26 oktober 2018 : Huismuziek midweek “Syntagma musicum” voor blokfluitisten, andere instrumentalisten en zangers
De muziek van Michael Praetorius (1571-1621) en tijgenoten staat centraal.
Docenten: Sacha Mommertz, Hildegard Moonen en Tanja Obalski.
Bestemd voor: blokfluitisten die minimaal SATB kunnen spelen, gambisten, luitisten en zangers.
Niveau: vanaf gemiddeld (niveau 3); voorbereiding noodzakelijk, muziek wordt vooraf toegestuurd.
Locatie: Eigentijdserf / De Spreeuwelse Heide, Westelbeers, Spreeuwelse Dijk 9.
Tijd: aankomst zaterdag 11:00 uur aankomst, einde vrijdag ná het diner. Er is een presentatie.
Cursusprijs: € 640,00 voor Huismuziekleden, € 680,00 voor anderen. € 320 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 22 juli 2018 bij www.huismuziek.nl.

Donderdag 25 t/m zaterdag 27 oktober 2018 : Herfstkamp in Berkel-Enschot
Drie dagen intensief blokfluitspelen voor jonge en gedreven blokfluitisten!
Werken aan je techniek en je conditie, bezoek van een speciale gast, en een afsluitend concert.
Spannende workshops en veel muziek en gezelligheid met als docenten onder andere Bernadette Pollen, Johanna Lambrechts en Reine Marie Verhagen.
Als je meer wil weten over het programma en andere details stuur dan een email naar b.pollen@koncon.nl.

Vrijdag 26 t/m zondag 28 oktober 2018 : 5e editie Workshop Flanders Recorder Academy
Welkom bij de vijfde editie van deze internationale blokfluitdriedaagse in het prachtige kasteeldomein d’Ursel, het kloppend blokfluithart van Vlaanderen!
Laat je volledig onderdompelen in de kunst van het samenspel met Paul Van Loey en Katelijne Lanneau.
Vrijdag 26 t/m zondag 28 oktober in Hingene, Bornem, België.
Meer informatie in deze flyer en via de website www.flanders-recorder-quartet.be => Academy.
Indien er vragen zijn, stuur dan een e-mail naar flandersrecorderacademy@gmail.com.

Zaterdag 3 november 2018 : 3D Blokfluitdag in Delft
Op zaterdag 3 november staat de 3D Blokfluitdag in het teken van Duits-Oostenrijkse componisten rond 1600 zoals Schein en Scheidt.
Er zijn 4 workshops en de dag wordt afgesloten met een gezamenlijke borrel.
Bestemd voor: Blokfluitisten vanaf speelniveau 3. Er zijn een grootbas en een subbas aanwezig die bespeeld mogen worden.
Docenten: Hilde de Wolf en Sonja Gruys.
Plaats: OPEN – De VAK, Vesteplein 100, Delft.
Tijd: 10:00 tot 16:00 uur. Inloop 9:30 uur, afsluiting 16:30.
Kosten: € 62,00, inclusief koffie, thee koekjes, fruit en de borrel aan het eind van de dag.
Inschrijven via het formulier op de website: 3dblokfluitdag.wordpress.com/contact.

Zaterdag 24 november 2018 : DubbelKoorDag ‘Vom Himmel Hoch’
Docenten: Els Althuizen en Fiet Nafzger.
Dit najaar staat de Blokfluitdag in het teken van de kersthymne ‘Vom Himmel Hoch, da komm ich her’. Deze melodie is door veel componisten gebruikt en zij hebben er prachtige composities mee gemaakt. Op het programma: vijf-, zeven- en achtstemmige muziek van Schein, Praetorius, Eccard, Handl Gallus en Bassano plus koralen van Bach en Praetorius. Als extra een Canadees/Indiaans kerstlied in een bewerking van Jetse Bremer.
Enige samenspelervaring is gewenst. Ook wordt er van je verwacht dat je de muziek thuis voorbereidt. Er is beperkt plek voor bespelers van uitsluitend sopraanblokfluit.
Sluitingsdatum voor aanmelding is 1 november 2018.
Locatie: Kunstencentrum Zinder in Tiel. Kosten: € 20,-.
Voor meer info en aanmelden, mail naar: info@syrinx-nieuwegein.nl.

Vrijdag 30 november t/m zondag 2 december 2018 : Huismuziek Lang weekend “Les goûts–réunies” voor kleine ensembles
Er wordt gewerkt aan het instrumentale oeuvre van François Couperin (1668-1733).
Docenten: Marijn Slappendel, Sacha Mommetz en Diederik van Dijk.
Bestemd voor: blokfluitisten (alléén voice flute of tenorblokfluit!), dwarsfluitisten, violisten, gambnisten, cellisten, theorbespelers en klavecinisten.
Niveau: vanaf gemiddeld (niveau 3). Bladmuziek wordt vooraf toegestuurd.
Locatie: Conferentiecentrum De Glind (bij Barneveld), Postweg 65.
Tijd: vrijdagavond 18:00 uur met soep en broodjes, einde zondag 17:00 uur. Er is een presentatie.
Cursusprijs, inclusief volpension: € 295,00 voor Huismuziekleden, € 325,00 voor anderen. € 147,50 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 30 oktober 2018 bij www.huismuziek.nl.

Zaterdag 8 t/m zondag 9 december 2018 : Huismuziek cursus “Muziek voor Advent en Kerst” voor blokfluiten
Docent: Bert Honig.
Prachtige Engelse Christmas carols en muziek uit de barok en de renaissance, waaronder dubbelkorige kerstmuziek van Palestrina en De Victoria, zettingen van Gabrieli en Altenburg en koralen en zettingen van Bach. Zoveel mogelijk blokfluiten worden gebruikt, ook c-bas en subbas.
Niveau: gevorderd tot zeer gevorderd (niveau 4); voorbereiding noodzakelijk.
Locatie: Akoesticum, Ede, Nieuwe Kazernelaan 2 – D 42.
Tijd: begin zaterdag 10:00 uur, einde zondag 17:00 uur.
Cursusprijs, inclusief volpension: € 280,00 voor Huismuziekleden, € 310,00 voor anderen, € 140,00 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 8 september 2018 bij www.huismuziek.nl.

Zaterdag 22 t/m donderdag 27 december 2018 : Huismuziek muziekweek “Musiceren met Kerst” voor Instrumentalisten en zangers
Docenten: Hanny Geerlings en Reinout Godschalk.
Behalve musiceren in het orkest, zingen in het koor of in het vocale ensemble, zijn er goede gesprekken, wandelingen en puzzles en is er lekker eten. De blokfluitisten spelen bij voldoende deelname in een eigen ensemble.
Niveau: vanaf goede beginner (niveau 2).
Locatie: Eigentijdserf, Westelbeers, Spreeuwelsedijk 9.
Tijd: begin zaterdag 16:00 uur, einde donderdag 10:00 uur.
Cursusprijs: € 820,00 voor Huismuziekleden, € 860,00 voor anderen, € 410 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 1 oktober 2018 bij www.huismuziek.nl.

Vrijdag 4 t/m zondag 6 januari 2019 : Huismuziek 3–daags workshopfeest “Happy New Ear” voor Instrumentalisten en zangers
Docenten: 9 diverse docenten.
Fris en muzikaal het jaar beginnen met gelijkgestemde musici. Veel zingen maar ook veel instrumentale workshops. Muziek wordt ter voorbereiding opgestuurd.
Niveau: vanaf goede beginner (niveau 2).
Locatie: Buitengoed Fredeshiem, De Bult-Steehnwijk, Eiderberg 2.
Tijd: begin vrijdag 9:45 uur, einde zondag 17:00
Cursusprijs, inclusief volpension: € 370,00 voor Huismuziekleden, € 390,00 voor anderen, € 185 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 1 november 2018 bij www.huismuziek.nl.

Zondag 20 januari 2019 èn zondag 3 februari 2019 : Huismuziek tweedaagse cursus “Improviseren met Mozart”, barokimprovisatie voor gevorderden
Docent: Robert de Bree.
Leren improviseren vanuit Mozarts muziek.
Bestemd voor: alle instrumentalisten.
Niveau: vanaf niveau 3.
Locatie: Utrechts Centrum voor de Kunsten, Utrecht, Domplein 4.
Tijd: beide dagen 10:00 – 17:00 uur.
Cursusprijs, inclusief lunch: € 165,00 voor Huismuziekleden, € 185,00 voor anderen. € 82,50 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 20 november 2018 bij www.huismuziek.nl.

Zaterdag 2 februari 2019 : 15e blokfluitdag van het Noorden in Heerenveen 'rondom Bach'
Diverse workshops voor jong en oud. De hele dag lekker spelen. Speciale gast: Lucie Horsch.
Docenten: Marianne Heeres, Paul vd Voort, Stella Boggia, Lies van der Grient, Peter Smith, Ton LeCoultre.
Bestemd voor: blokfluitisten, alle niveaus, alle leeftijden.
Locatie: De Rinkelbom, Zwanedrift 2, 8446 KS Heerenveen.
Tijd: 10.00-17.00 uur.
prijs: 17,50.
informatie en inschrijven: www.arsmusica.nu.

Zaterdag 2 februari 2019 : Huismuziek Renaissancedag “Orlando di Lasso” voor instrumentalisten en zangers
Docenten: Jacqueline Dubach (instrumentalisten) en Christopher Kale (zangers) van ensemble Fortuna. Madrigalen, chansons en liederen (ook knotsgekke) van Orlando di Lasso.
Bestemd voor: zangers en bespelers van blokfluit, baroktrombone, luit, vedel en viola da gamba.
Niveau: vanaf gemiddeld (niveau 3).
Locatie: Akoesticum, Ede, Nieuwe Kazernelaan 2 - D 42.
Tijd: 10:00 – 17:00 uur.
Cursusprijs (inclusief lunch, koffie en thee): € 90,00 voor Huismuziekleden, € 100,00 voor anderen. € 45,00 als je 30 jaar of jonger bent.
Heb je aardigheid in deze interessante cursus? Online informatie en inschrijven vóór 2 november 2018 bij www.huismuziek.nl.

Zaterdag 16 en zondag 17 februari 2019 : Barokdag in Slot Zeist
Verdere informatie volgt!

Zaterdag 2 en zondag 3 maart 2019 : Blokfluitfestival Nordhorn 2019
Het 9de Blokfluitfestival Nordhorn vindt plaats op 2 en 3 maart 2019 in Nordhorn, net over de Duitse grens bij Oldenzaal.
In Kulturhaus NIHZ, Mittelstrasse 13 in Nordhorn biedt het Blokfluitfestival Nordhorn aan studenten, blokfluitliefhebbers, zowel amateur als professioneel de mogelijkheid samen te spelen, ideeën uit te wisselen en naar elkaar te luisteren.
Er zijn workshops, masterclasses, concoursen en concerten met Drora Bruck, Tom Beets, Duo NIHZ, Stefano Bagliano, Talya Morad en Jeroen van Lexmond.
Alle informatie op de website www.blockfloetenfestivalnordhorn.de.
Telefoon 0049-5921-9099610; 06 2001 9585.

Zondag 10 maart, zondag 7 april èn zondag 12 mei 2019 : Huismuziek driedaagse cursus “Improviseren kun je leren ”, leren improviseren voor gevorderden
Docent: Robijn Tilanus.
Leren improviseren en daarbij je eigen improvisatiestijl ontdekken.
Bestemd voor: alle instrumentalisten en zangers: vakmusici en amateurs die willen leren improviseren.
Niveau: vanaf niveau 3.
Locatie: Utrechts Centrum voor de Kunsten, Utrecht, Domplein 4.
Tijd: alle dagen 13:00 – 17:00 uur.
Cursusprijs, inclusief boek VRIJ SPEL van Robijn Tilanus: € 240,00 voor Huismuziekleden, € 260,00 voor anderen. € 120,00 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 10 januari 2019 bij www.huismuziek.nl.

Zaterdag 18 mei 2019 : Huismuziek curus “Dubbeloctet voor Blokfluit” voor blokfluitisten
Docent: Bert Honig van BRISK Recorder Quartet Amsterdam.
Speciale cursusdag voor dubbel blokfluitoctet met zoveel mogelijk blokfluiten, graag veel tenoren, bassen, c-bas en subbas.
Niveau: gevorderd (niveau 4); voorbereiding noodzakelijk.
Locatie: Akoesticum, Ede, Nieuwe Kazernelaan 2 - D 42.
Tijd: 10.00 - 17.00 uur.
Cursusprijs, inclusief lunch: € 85,00 voor Huismuziekleden, € 95,00 voor anderen. € 42,50 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 18 februari 2019 bij www.huismuziek.nl.

Zondag 14 t/m vrijdag 19 juli 2019 : Huismuziek muziekweek “van Aznavour tot Zelenka” voor instrumentalisten en zangers
Docenten: Coert Bremmers, Ines Leijen, Susanne Gersch–Bremmers, Peter van Os en Elske Tinbergen.
Muziek maken in de meest uiteenlopende stijlen en genres in allerlei samenstellingen. workshops, gevarieerde avondprogramma’s, zelf samenspelen in “vrije” tijd.
Niveau: vanaf goede beginner (niveau 2).
Locatie: Eigentijdserf, Westelbeers, Spreeuwelsedijk 9.
Tijd: vanaf zondag 9.00 uur, aanvang cursus 11:00 uur, einde vrijdag ná het diner.
Cursusprijs: € 805,00 voor Huismuziekleden, € 865,00 voor anderen, € 402,50 als je 30 jaar of jonger bent.
Online informatie en inschrijven vóór 1 mei 2019 bij www.huismuziek.nl.

Maandag 29 juli t/m zondag 4 augustus 2019 : Blockflöten-Kammermusikkurs sowie instrumentale Weiterbildung
Der Kurs beinhaltet Consortmusik ab dem 16.Jh. sowie Triosonaten und Sonaten mit drei Oberstimmen, die mit Continuo begleitet werden können sowie gemeinsames Musizieren der Teilnehmer mit unterhaltsamen Stücken. Es werden technische Probleme erörtert, stilistische Überlegungen angestellt und Verzierungstechnik geübt wie auch das Zuhören beim gemeinsamen Spiel gefördert. Für weitere Themen oder Werken, die von Kursteilnehmern vorgeschlagen werden, ist der Kurs offen. Das Abschlusskonzert findet am Samstag Vormittag um 10.30 Uhr statt. Eine Berufscembalistin steht für Continuo-Begleitungen während des ganzen Kurses zur Verfügung.
Der Kurs richtet sich an alle Blockflötenspielerinnen und Blockflötenspieler, die an Weiterbildung interessiert sind und instrumental (technisch) wie auch musikalisch neue Impulse erhalten möchten. Auch wenig Fortgeschrittene sind in diesem Kurs willkommen und können daran teilnehmen.
Die Teilnehmerzahl ist beschränkt. Die Anmeldungen werden in der Reihenfolge des Eingangs berücksichtigt. Die Teilnehmer erhalten eine Bestätigung ihrer Anmeldung mit detaillierten Unterlagen. Nach dieser Bestätigung ist die Anmeldung definitiv.
Weitere Information: Jahresprogramm 2019 und chambermusicinswitzerland.weebly.com.
Anmeldung: bitte bis spätestens Ende Mai 2019 einsenden an: toszeghi@bluewin.ch.


Archief van de evenementen van de afgelopen jaren:
Evenementen uit het jaar 2018.
Evenementen uit het jaar 2017.
Evenementen uit het jaar 2016.
Evenementen uit het jaar 2015.
Evenementen uit het jaar 2014.
Evenementen uit het jaar 2013.
Evenementen uit het jaar 2012.
Evenementen uit het jaar 2011.
Evenementen uit het jaar 2010.
Evenementen uit het jaar 2009.
Evenementen uit het jaar 2008.
Evenementen uit het jaar 2007.
Evenementen uit het jaar 2006.
Evenementen uit het jaar 2005.
Evenementen uit het jaar 2004.
Evenementen uit het jaar 2003.
Evenementen uit het jaar 2002.
Evenementen uit het jaar 2001.


Deze pagina is een onderdeel van de Nederlandse Blokfluitpagina

Reacties zijn welkom bij de webmaster: anton@blokfluitpagina.nl