INTRODUCTIE

Nederland heeft een goede naam op blokfluitgebied. Dat geldt voor de blokfluitspelers, zowel voor de professionals als voor de amateurs, want Nederland heeft een aantal wereldberoemde blokfluitspelers en ensembles voortgebracht. Maar dat geldt evenzeer voor de blokfluitbouwers, waarvan wij er in ons kleine land een tiental hebben en waarvan er een aantal hun blokfluiten over de hele wereld verkopen.

Er moet hier in ons land dus ook genoeg te vertellen zijn over de blokfluit. Op deze blokfluitpagina's wordt getracht zo veel mogelijk interessante informatie bij elkaar te brengen over evenementen, organisaties, ensembles en hun concerten, maar ook over ervaringen met het bespelen van de blokfluit. Dit kunnen wij natuurlijk niet alleen. Er is nu een aanzet gegeven met aardig wat informatie, maar wij hopen dat er van alle kanten reakties zullen binnenkomen over concerten, wetenswaardigheden, ervaringen, enz.
Heeft je ensemble binnenkort een concert of heb je leuke foto's van je ensemble of andere blokfluitwetenswaardigheden, laat het even weten, dan kunnen we het op deze pagina's zetten. Alleen dan kan dit een informatiebron worden van en voor blokfluitliefhebbers onder elkaar.

 •  Het tijdschrift blokfluitist
  Sinds 2009 bestaat er een tijdschrift voor blokfluitspelers in Nederland en BelgiŽ.
  Kijk op www.blokfluitist.nl voor meer informatie en hoe je een abonnement neemt!

 •  Blokfluitdocenten en Muziekscholen met blokfluitlessen
  Bij de webmaster van de Nederlandse Blokfluitpagina komen regelmatig vragen binnen of wij een blokfluitdocent weten in een bepaalde plaats. Om aan deze informatiebehoefte te kunnen voldoen hebben wij een pagina met muziekscholen waar blokfluitlessen kunnen worden gevolgd en een pagina met blokfluitdocenten. Iedereen wordt uitgenodigd om aanvullingen voor deze lijsten door te geven.

 •  Geschiedenis van de blokfluit
  Ook over de geschiedenis van de blokfluit zijn genoeg interessante dingen te vertellen. Daarvoor is een bezoekje aan de website van Herman Kaldewaij zeer de moeite waard, want hij behandelt de geschiedenis van de blokfluit in alle landen waar iets over bekend is: www.blokmuz.nl > Geschiedenis Blokfluit.

Op de foto: Adriana Breukink, die de grootste blokfluit ter wereld bouwde.
Verder tref je op de verschillende pagina's een serie foto's aan over het bouwproces van een blokfluit bij de Aafab blokfluitmakers in Utrecht.

Deze pagina is een onderdeel van de Nederlandse Blokfluitpagina

Reacties zijn welkom bij de webmaster: anton@blokfluitpagina.nl