GEVRAAGD EN AANGEBODEN

Iedereen die iets of iemand zoekt of heeft aan te bieden op blokfluit-gebied kan hier een advertentie plaatsen. De spelregels zijn eenvoudig: stuur een e-mailbericht aan de webmaster (zie onderaan de pagina) en binnen enkele uren wordt de advertentie in de lijst opgenomen. Wilt u er een afbeelding bij plaatsen, stuur deze dan gewoon mee met de advertentietekst.
Iedereen is zelf verantwoordelijk voor de inhoud van zijn of haar advertentie. Als de inhoud niet of niet meer correct is dan dient dit aan de webmaster te worden doorgegeven, waarna deze voor aanpassing zal zorgdragen.
Is de advertentie niet meer nodig? Geef dit dan ook even door aan de webmaster, die zorgt ervoor dat hij er weer vanaf wordt gehaald.

ATTENTIE!
Vertrouw niet iedereen die iets van je wil kopen. Recentelijk heeft iemand bij een van de aanbieders geprobeerd een duur blokfluitconsort te kopen voor zijn vrouw. Het blijkt een internet oplichter te zijn geweest die op digitale marktplaatsen opereert.
Zorg ook als je zelf iets van een aanbieder wilt kopen dat je de betaling op een veilige manier regelt.


04-07-2021: Blokfluitsextet zoekt spelers
Het blokfluitsextet in Hilversum bestaat sinds 2018 en bestaat uit 6 enthousiaste, gevorderde blokfluitisten. Eens per 14 dagen wordt op zaterdag van 10:00-12:00 in het centrum van Hilversum (op loopafstand van de NS-stations Hilversum en Hilversum Sportpark en gratis parkeren voor de deur) gerepeteerd onder leiding van blokfluitist Sascha Mommertz. Het repertoire is zeer veelzijdig. Muziek uit de renaissance (o.a. Farnaby, Lassus, Schein), barok (o.a. Bach, Purcell, Vivaldi) en de 20e eeuw (o.a. Baines, Haverkate, Werdin) is op de lessenaar te vinden. Daarnaast wordt ook de samenwerking gezocht met vocalisten of andere instrumentalisten. Regelmatig worden stukken gepresenteerd in het openbaar.
Vanaf seizoen 2021-2022 is er 1 vacature in het sextet. Gezocht wordt een speler die minimaal SATB speelt. Iemand die ook grootbas- en/of contrabasblokfluit speelt is in het bijzonder welkom!
Voor meer informatie en het afspreken van een proefrepetitie: smommertz@hotmail.com.


15-06-2021:


07-06-2021: Vergevorderde/semiprofessional blokfluitist 45 jaar oud woonachtig in de Zaanstreek is op zoek naar een zeer ervaren of beroepsorganist/clavecinist/pianist/toetsenist/accordeonist uit regio Zaanstreek, Purmerend, Haarlem en Amsterdam in zelfde leeftijdscategorie om muziek uit de renaissance en baroktijd te oefenen en op amateurpodia uit te voeren.
Gelieve bij interesse bij voorkeur telefonisch contact op te nemen met:
Robert-Jan van der Meer, telefoon: 06 2276 1696 of 075 615 3244, robertjan2000@yahoo.co.uk.


31-03-2021: Deze Kynseker blokfluiten zijn nauwelijks bespeeld.
De blokfluiten kunnen ook afzonderlijk worden aangeschaft.
Natuurlijk in de originele hoezen/koffer.
Alt € 500,-
Tenor € 550,-
Bas €1790,-
Interesse? neem contact op met info@claudiaveenstra.nl.


13-12-2020: Te koop: materiaal voor houtblaasinstrumentenbouw.
Er is materiaal voor traverso's, barokhobo en blokfluit (consort 440 en 466 Hz) en sopraan t.e.m. bas. Het handelt over ruimers, boren, machine voor het maken van blokken, freesjes, bouwtekeningen, Hegner professionele figuurzaagmachine voor kleppen etc...
Het is zeer veel materiaal. Prijs overeen te komen.
Jan Hermans, telefoon: +32 471 / 11 93 42, e-mail: b007478@telenet.be.


20-11-2020: Winter-inspiratie-school voor bespelers van een melodie-instrument
Ben jij een enthousiaste melodie-instrumentalist die eindelijk dat ritme wil doorgronden? Makkelijker versieringen uit je mouw wil schudden, relaxter wil blazen of nu echt zelf wel eens muziek wil interpreteren? Oftewel, waar loop jij tegenaan tijdens je spel? Kom 5 keer een anders-dan-anders muziekles halen deze winter. Ik, Brechtje Roos, help je graag verder.
In muziekles 1 bespreken we je vaardigheden die je extra aandacht wilt geven. We gaan er meteen mee aan de slag, waarna we er op voort borduren in de 4 lessen die volgen. Altijd met de bedoeling om de noten uiteindelijk te laten leven op jouw manier! Je eigen muzikale verhaal, daar gaat het uiteindelijk om tenslotte. Of je nu fluit, viool, blokfluit, gitaar of klarinet speelt. We ontdekken dat samen. Geconcentreerd, met aandacht, vanuit verschillende invalshoeken. Met alle tijd voor jou en lekker veel spelplezier.
Opgeven kan tot en met februari 2021. Er is beperkt plek voor deze unieke lessen die zorgvuldig op jou vraag worden afgestemd. Je lesdata spreken we samen af en hoeven niet opeenvolgend te zijn.
Meer lezen > www.brechtjeroos.nl.


02-11-2020: Huismuziek Assen e.o. zoekt nieuwe leden.
Huismuziek Assen e.o. zoekt met ingang van november 2020 nieuwe leden.
Het gemengd instrumentaal ensemble repeteert elke tweede – en vierde maandagavond onder leiding van onze dirigente Ineke Kragt in het wijkgebouw De Zonnereep, Zonnedauwstraat 14, 9404 JR Assen.
Wij zoeken mensen voor de groep Tenorblokfluit en ook voor de groep Dwarsfluit.
Hebt U zin om lid te worden van onze vereniging? U bent van harte welkom om een keer vrijblijvend mee te spelen en de sfeer van onze muziekavonden mee te maken.
Informatie kunt U inwinnen bij:
Peter Dorreboom: 06 3070 4625
Rieta Bouterse - De Weger: 0592-854115
Walter Schlundt Bodien: 0592-340812.


27-07-2020: Vanwege ernstige gezondheidsredenen zal ik mijn muzikale werkzaamheden moeten stoppen. Om die reden probeer ik mijn instrumenten en al mijn bladmuziek te verkopen voor een goed doel (= een dorp in Indonesië, waar de mensen nauwelijks te eten hebben).
Veel begeleidingen voor leerlingen en voor het ensemble heb ik opgenomen op een keyboard, zodat ik zelf ook blokfluit mee kon spelen. Dit laatste lijkt mij voor een blokfluitdocent, die zelf niet zo sterk is op het klavier, of zijn/haar aandacht niet wil verdelen, een uitkomst! Diskettes vol met begeleidingen, ook van Trio-sonates, zodat je b.v. met een leerling mee kunt spelen met de begeleiding erbij. Daar heb ik jaren aan gewerkt en heel veel optredens mee gedaan. Mocht hier iemand warm voor lopen, dan ben je welkom en ik zal je alles uitleggen.
Behalve veel mooie blokfluiten heb ik ook een spinet, een luit, een altviool en een piano in de verkoop, zie afbeeldingen in de bijlage.
De geïnteresseerde is van harte welkom, want je moet een en ander toch horen en zien.
Marga Heemskerk, Tilburg, telefoon: 013 - 570 5363.


13-02-2020: Tijdens het spelen in een blokfluit ensemble moet nog wel eens snel van fluit gewisseld worden. Vaak ligt die fluit dan op de grond of staat op een wiebelige standaard.
Ik heb hoesjes ontworpen om aan de muziekstandaard te hangen, waardoor men snel een andere fluit bij de hand heeft. Ze zijn gemaakt van non-woven stof of jeansstof.
Blijven goed open staan en zijn eenvoudig te bevestigen, zie ook dit filmpje.
Prijs: sopraan € 4, alt € 5 en tenor € 6 (excl. eventuele verzendkosten).
Interesse? Stuur een e-mail naar riajanssen1949@gmail.com.