GEVRAAGD EN AANGEBODEN

Iedereen die iets of iemand zoekt of heeft aan te bieden op blokfluit-gebied kan hier een advertentie plaatsen. De spelregels zijn eenvoudig: stuur een e-mailbericht aan de webmaster (zie onderaan de pagina) en binnen enkele uren wordt de advertentie in de lijst opgenomen. Wilt u er een afbeelding bij plaatsen, stuur deze dan gewoon mee met de advertentietekst.
Iedereen is zelf verantwoordelijk voor de inhoud van zijn of haar advertentie. Als de inhoud niet of niet meer correct is dan dient dit aan de webmaster te worden doorgegeven, waarna deze voor aanpassing zal zorgdragen.
Is de advertentie niet meer nodig? Geef dit dan ook even door aan de webmaster, die zorgt ervoor dat hij er weer vanaf wordt gehaald.

ATTENTIE!
Vertrouw niet iedereen die iets van je wil kopen. Recentelijk heeft iemand bij een van de aanbieders geprobeerd een duur blokfluitconsort te kopen voor zijn vrouw. Het blijkt een internet oplichter te zijn geweest die op digitale marktplaatsen opereert.
Zorg ook als je zelf iets van een aanbieder wilt kopen dat je de betaling op een veilige manier regelt.


07-10-2021: Blokfluitensemble zoekt een nieuwe speler.
Het blokfluitensemble in Venray bestaat uit 4 gevorderde blokfluitisten. We spelen elke woensdagochtend van 9.30 – 12.00 uur. Het repertoire is veelzijdig. Muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok heeft onze belangstelling. Maar een tango mag ook!
Optreden is voor ons geen doel. Een ochtend fijn samen spelen geeft de voldoening.
We zoeken een speler die bij voorkeur SATB speelt. Kom een keer vrijblijvend meespelen om te kijken of het past.
Voor informatie: ellyweijs7@gmail.com


28-09-2021: Voor de liefhebber: 25 grammofoonplaten, waaronder 3 boxen met blokfluitmuziek van o.a. Frans Bruggen en Quadro Hotteterre.
Ophalen in Pijnacker, Arnhem of binnenkort in Amersfoort.
Met vriendelijke groet, Suzan Vermeer, suver52@gmail.com, 06 3310 5906.


28-09-2021: Te koop alt droomblokfluit.
Correct bespeeld en goed onderhouden, maar ik speel toch liever op tenor en bas.
Deze mooie en fijn spelende altfluit mag naar een andere liefhebber voor € 145,-.
Het beste is om hem op te halen, maar verzenden kan ook tegen kosten koper.
Belangstelling? Mail dan even naar wimvalks@gmail.com.


25-09-2021: Altblokfluit te koop.
Altblokfluit Model 3 in Buchsbaum van bouwer Fehr in Zwitserland.
Hierbij de link het fluit model dat het is: FEHR-F-Alt-Modell-III-3-teilig-Buchsbaum/333BU.
Met koffertje. Prijs overeen te komen. Proef te bespelen in Nijmegen, Utrecht of Den Haag.
contact: mariekekoot@protonmail.com.


23-09-2021: Te koop:
Adege tenorblokfluit uit 1984; palissander.
In houten koffer.
Vraagprijs 200 Euro plus eventuele verzendkosten.
Bij interesse of vragen kunt u een mail sturen naar karinvanwunnik@live.nl.


23-09-2021: Te koop:
Küng basblokfluit uit 1981; palissander.
Kop heeft klein scheurtje - dit is stabiel en heeft geen invloed op de klank. Blok is afwijkend (zie foto), vraagt vrij veel lucht.
Kleppen spelen licht, hoge tonen spreken makkelijk aan. NB Alleen lage F- en G-kleppen (dus geen fis en gis).
In houten koffer.
Bij interesse of vragen kunt u een mail sturen naar karinvanwunnik@live.nl.


01-09-2021: Huismuziek Assen e.o. zoekt nieuwe leden.
Met ingang van september 2021 zoeken wij nieuwe leden. Het gemengd instrumentaal ensemble repeteert elke 2de en 4de maandagavond van de maand, onder leiding van Ineke Kragt, in wijkgebouw ’t Markehuus, Scharmbarg 35, 9407EA Assen. Wij zoeken mensen bij de blokfluitgroep, o.a. Sopraan, Alt, Tenorblokfluitspelers. Dwarsfluitspelers zijn ook welkom.
Kom gerust een keer de sfeer proeven en speel vrijblijvend mee. Indien gewenst kunt u lid worden van ons ensemble.
Informatie bij Peter Dorreboom: 06 3070 4625.


31-08-2021: Ervaren blokfluitisten gezocht voor samenspel, omgeving Helmond
m3peeters@hotmail.com.


23-08-2021: Blokfluit ensemble Lelystad heeft plek voor nieuwe spelers
Ben jij een enthousiaste blokfluitspeler, en zoek je een leuke samenspeelgroep? Camerata de Lely, het blokfluit ensemble van de Kubus in Lelystad, heeft plaats voor nieuwe spelers. Het ensemble bestaat uit 8 leden en repeteert - coronaproof! - onder leiding van dirigent Jacqueline Dubach iedere donderdagavond van 19.45 tot 21.00 uur. Het speelniveau is gemiddeld tot gevorderd, op het repertoire staat voornamelijk barok- en renaissancemuziek. Het ensemble geeft twee tot drie keer per jaar een concert, en werkt regelmatig samen met (gevorderde) zangers, en/of een professioneel luitspeler.
Je kunt vrijblijvend een keer meespelen om te kijken of Camerata de Lely bij je past, de repetities starten op 2 september - laat wel even van tevoren weten of je komt. Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met dirigent Jacqueline Dubach via j.dubach@dekubuslelystad.nl.


04-07-2021: Blokfluitsextet zoekt spelers
Het blokfluitsextet in Hilversum bestaat sinds 2018 en bestaat uit 6 enthousiaste, gevorderde blokfluitisten. Eens per 14 dagen wordt op zaterdag van 10:00-12:00 in het centrum van Hilversum (op loopafstand van de NS-stations Hilversum en Hilversum Sportpark en gratis parkeren voor de deur) gerepeteerd onder leiding van blokfluitist Sascha Mommertz. Het repertoire is zeer veelzijdig. Muziek uit de renaissance (o.a. Farnaby, Lassus, Schein), barok (o.a. Bach, Purcell, Vivaldi) en de 20e eeuw (o.a. Baines, Haverkate, Werdin) is op de lessenaar te vinden. Daarnaast wordt ook de samenwerking gezocht met vocalisten of andere instrumentalisten. Regelmatig worden stukken gepresenteerd in het openbaar.
Vanaf seizoen 2021-2022 is er 1 vacature in het sextet. Gezocht wordt een speler die minimaal SATB speelt. Iemand die ook grootbas- en/of contrabasblokfluit speelt is in het bijzonder welkom!
Voor meer informatie en het afspreken van een proefrepetitie: smommertz@hotmail.com.


15-06-2021:


07-06-2021: Vergevorderde/semiprofessional blokfluitist 45 jaar oud woonachtig in de Zaanstreek is op zoek naar een zeer ervaren of beroepsorganist/clavecinist/pianist/toetsenist/accordeonist uit regio Zaanstreek, Purmerend, Haarlem en Amsterdam in zelfde leeftijdscategorie om muziek uit de renaissance en baroktijd te oefenen en op amateurpodia uit te voeren.
Gelieve bij interesse bij voorkeur telefonisch contact op te nemen met:
Robert-Jan van der Meer, telefoon: 06 2276 1696 of 075 615 3244, robertjan2000@yahoo.co.uk.


31-03-2021: Deze Kynseker blokfluiten zijn nauwelijks bespeeld.
De blokfluiten kunnen ook afzonderlijk worden aangeschaft.
Natuurlijk in de originele hoezen/koffer.
Alt € 500,-
Tenor € 550,-
Bas €1790,-
Interesse? neem contact op met info@claudiaveenstra.nl.


13-12-2020: Te koop: materiaal voor houtblaasinstrumentenbouw.
Er is materiaal voor traverso's, barokhobo en blokfluit (consort 440 en 466 Hz) en sopraan t.e.m. bas. Het handelt over ruimers, boren, machine voor het maken van blokken, freesjes, bouwtekeningen, Hegner professionele figuurzaagmachine voor kleppen etc...
Het is zeer veel materiaal. Prijs overeen te komen.
Jan Hermans, telefoon: +32 471 / 11 93 42, e-mail: b007478@telenet.be.


20-11-2020: Winter-inspiratie-school voor bespelers van een melodie-instrument
Ben jij een enthousiaste melodie-instrumentalist die eindelijk dat ritme wil doorgronden? Makkelijker versieringen uit je mouw wil schudden, relaxter wil blazen of nu echt zelf wel eens muziek wil interpreteren? Oftewel, waar loop jij tegenaan tijdens je spel? Kom 5 keer een anders-dan-anders muziekles halen deze winter. Ik, Brechtje Roos, help je graag verder.
In muziekles 1 bespreken we je vaardigheden die je extra aandacht wilt geven. We gaan er meteen mee aan de slag, waarna we er op voort borduren in de 4 lessen die volgen. Altijd met de bedoeling om de noten uiteindelijk te laten leven op jouw manier! Je eigen muzikale verhaal, daar gaat het uiteindelijk om tenslotte. Of je nu fluit, viool, blokfluit, gitaar of klarinet speelt. We ontdekken dat samen. Geconcentreerd, met aandacht, vanuit verschillende invalshoeken. Met alle tijd voor jou en lekker veel spelplezier.
Opgeven kan tot en met februari 2021. Er is beperkt plek voor deze unieke lessen die zorgvuldig op jou vraag worden afgestemd. Je lesdata spreken we samen af en hoeven niet opeenvolgend te zijn.
Meer lezen > www.brechtjeroos.nl.


27-07-2020: Vanwege ernstige gezondheidsredenen zal ik mijn muzikale werkzaamheden moeten stoppen. Om die reden probeer ik mijn instrumenten en al mijn bladmuziek te verkopen voor een goed doel (= een dorp in Indonesië, waar de mensen nauwelijks te eten hebben).
Veel begeleidingen voor leerlingen en voor het ensemble heb ik opgenomen op een keyboard, zodat ik zelf ook blokfluit mee kon spelen. Dit laatste lijkt mij voor een blokfluitdocent, die zelf niet zo sterk is op het klavier, of zijn/haar aandacht niet wil verdelen, een uitkomst! Diskettes vol met begeleidingen, ook van Trio-sonates, zodat je b.v. met een leerling mee kunt spelen met de begeleiding erbij. Daar heb ik jaren aan gewerkt en heel veel optredens mee gedaan. Mocht hier iemand warm voor lopen, dan ben je welkom en ik zal je alles uitleggen.
Behalve veel mooie blokfluiten heb ik ook een spinet, een luit, een altviool en een piano in de verkoop, zie afbeeldingen in de bijlage.
De geïnteresseerde is van harte welkom, want je moet een en ander toch horen en zien.
Marga Heemskerk, Tilburg, telefoon: 013 - 570 5363.


13-02-2020: Tijdens het spelen in een blokfluit ensemble moet nog wel eens snel van fluit gewisseld worden. Vaak ligt die fluit dan op de grond of staat op een wiebelige standaard.
Ik heb hoesjes ontworpen om aan de muziekstandaard te hangen, waardoor men snel een andere fluit bij de hand heeft. Ze zijn gemaakt van non-woven stof of jeansstof.
Blijven goed open staan en zijn eenvoudig te bevestigen, zie ook dit filmpje.
Prijs: sopraan € 4, alt € 5 en tenor € 6 (excl. eventuele verzendkosten).
Interesse? Stuur een e-mail naar riajanssen1949@gmail.com.