GEVRAAGD EN AANGEBODEN

Iedereen die iets of iemand zoekt of heeft aan te bieden op blokfluit-gebied kan hier een advertentie plaatsen. De spelregels zijn eenvoudig: stuur een e-mailbericht aan de webmaster (zie onderaan de pagina) en binnen enkele uren wordt de advertentie in de lijst opgenomen. Wilt u er een afbeelding bij plaatsen, stuur deze dan gewoon mee met de advertentietekst.
Iedereen is zelf verantwoordelijk voor de inhoud van zijn of haar advertentie. Als de inhoud niet of niet meer correct is dan dient dit aan de webmaster te worden doorgegeven, waarna deze voor aanpassing zal zorgdragen.
Is de advertentie niet meer nodig? Geef dit dan ook even door aan de webmaster, die zorgt ervoor dat hij er weer vanaf wordt gehaald.

ATTENTIE!
Vertrouw niet iedereen die iets van je wil kopen. Recentelijk heeft iemand bij een van de aanbieders geprobeerd een duur blokfluitconsort te kopen voor zijn vrouw. Het blijkt een internet oplichter te zijn geweest die op digitale marktplaatsen opereert.
Zorg ook als je zelf iets van een aanbieder wilt kopen dat je de betaling op een veilige manier regelt.


16-08-2020: Deze mooie Coolsmasopraan 415 is maar weinig gebruikt en zo goed als nieuw.
Bij de Aafab gekocht, vijf jaar geleden. Compleet met koffertje vraagprijs € 500,-.
E-mail: marijkedekler@xs4all.nl, te Doesburg.


27-07-2020: Vanwege ernstige gezondheidsredenen zal ik mijn muzikale werkzaamheden moeten stoppen. Om die reden probeer ik mijn instrumenten en al mijn bladmuziek te verkopen voor een goed doel (= een dorp in Indonesië, waar de mensen nauwelijks te eten hebben).
Veel begeleidingen voor leerlingen en voor het ensemble heb ik opgenomen op een keyboard, zodat ik zelf ook blokfluit mee kon spelen. Dit laatste lijkt mij voor een blokfluitdocent, die zelf niet zo sterk is op het klavier, of zijn/haar aandacht niet wil verdelen, een uitkomst! Diskettes vol met begeleidingen, ook van Trio-sonates, zodat je b.v. met een leerling mee kunt spelen met de begeleiding erbij. Daar heb ik jaren aan gewerkt en heel veel optredens mee gedaan. Mocht hier iemand warm voor lopen, dan ben je welkom en ik zal je alles uitleggen.
Behalve veel mooie blokfluiten heb ik ook een spinet, een luit, een altviool en een piano in de verkoop, zie afbeeldingen in de bijlage.
De geïnteresseerde is van harte welkom, want je moet een en ander toch horen en zien.
Marga Heemskerk, Tilburg, telefoon: 013 - 570 5363.


28-06-2020: Blokfluitsextet zoekt spelers
Het blokfluitsextet in Hilversum bestaat sinds 2018 en bestaat uit 6 enthousiaste, gevorderde blokfluitisten. Eens per 14 dagen wordt op zaterdag van 10:00-12:00 in het centrum van Hilversum (op loopafstand van de NS-stations Hilversum en Hilversum Sportpark en gratis parkeren voor de deur) gerepeteerd onder leiding van blokfluitist Sascha Mommertz. Het repertoire is zeer veelzijdig. Muziek uit de renaissance (o.a. Farnaby, Lassus, Schein), barok (o.a. Bach, Purcell, Vivaldi) en de 20e eeuw (o.a. Baines, Haverkate, Werdin) is op de lessenaar te vinden. Daarnaast wordt ook de samenwerking gezocht met vocalisten of andere instrumentalisten. Regelmatig worden stukken gepresenteerd in het openbaar.
Vanaf seizoen 2020-2021 zijn er 2 vacatures in het sextet. Gezocht worden spelers die minimaal SATB spelen. Spelers die ook grootbas- en contrabasblokfluit spelen zijn in et bijzonder welkom!
Voor meer informatie en het afspreken van een proefrepetitie: smommertz@hotmail.com.


28-06-2020: Blokfluitiste met hoog niveau zoekt een kwartet eveneens van behoorlijk niveau.
Ervaring met Renaissance, vroege en hoog Barok en moderne muziek, bijvoorbeeld: Dowland, Canali, Frescobaldi, Bach, Vivaldi, Hindemith, Caldini.
In bezit van 440 Hz fluiten en 415 Hz. waaronder ook Ganassi fluiten. Woonachtig in Tilburg.
Elize Schade, e-mail: elize.schade@gmail.com.


19-06-2020: Ik bied volgend instrument te koop aan: Ganassi Alt in G - Ahorn,
2 body’s: 440Hz - 466Hz naar Peter Van der Poel.
Geweldig instrument, wordt helaas niet langer bespeeld en daarom verkoop ik dit.
Ik heb het gebruikt tijdens mijn studies blokfluit, doch helaas ligt het nu in de kast.
Ik zou het veel liever bespeeld zien worden.
Vraagprijs €1125.
Mvg Ine Desmet, desmetine@gmail.com.


08-06-2020: Aangeboden: een Milennium subbas. Deze is handgemaakt van berken multiplex bij de firma Aafab in Utrecht. Ongeveer 3 jaar geleden heb ik hem gekocht, maar het is toch niet zo mijn instrument. Te onhandig en te groot.
Hij speelt wel fijn. Er is weinig lucht nodig en hij heeft een mooie volle toon. Enkel de lage twee tonen zijn wat zwakker, maar met wat oefening gaat dat stukken beter.
Nieuw kost hij 3483 euro. Ik heb geen idee wat ik er voor moet vragen. Dus doe een redelijk bod als u belangstelling heeft.
Voor meer informatie kunt u mij een berichtje sturen jokevanderschuren@gmail.com.


23-04-2020: Hallo blokfluitspeler,
Ik heb jaren blokfluitles gegeven aan een muziekschool en in die jaren een schat aan blokfluitmuziek verzameld. Ik speel nu klarinet en geef ook geen blokfluitles meer. Wie is geïnteresseerd in mijn bladmuziek, van solo sopraan en alt, met en zonder B.c., van duetten tot kwintetten.
in allerlei stijlen, Renaissance, Barok, Folk en modern. Als je belangstelling hebt, neem contact op.
Suzan Vermeer: suver52@gmail.com.


02-04-2020: Spreekuur blokfluit - online
In deze Coronatijd is een les via een online platform een fantastisch alternatief voor de les in het echte leven. Daarom een muzikaal spreekuur voor blokfluitisten. Echt samenspelen gaat niet via laptop of iPad. Voorspelen, interpretatie en muziek bespreken lukt natuurlijk wel.
Hulp nodig bij een muzikaal hobbeltje? Trek in mijn meeluisterend oor? Vragen over de muziek waar je nu mee bezig bent? Heldere aanwijzingen, tekst en uitleg krijg je van mij! In een één op één les. Van 30 minuten. Voor beginners en gevorderden.
Meer lezen > Blokfluit speel & spreekuur online.


02-04-2020: Blokfluit-Bijspijker-Summerschool, privéles. Vijf lessen om je speelplezier een boost te geven!
Ben jij een enthousiaste blokfluitist die eindelijk dat ritme wil doorgronden? Makkelijker versieringen uit je mouw wil schudden, relaxter wil blazen of nu echt zelf wel eens muziek wil interpreteren? Oftewel, waar loop jij tegenaan tijdens je spel? Kom 5 anders-dan-anders lessen halen in juli en augustus. Ik, Brechtje Roos, help je graag verder.
Meer lezen > Blokfluit-Bijspijker-Summerschool.


04-03-2020: Aangeboden: Ganassi Alt in G naar Ganassi, maplewood, (Esdoorn) gebouwd door Ella Siekman met twee bodies 466 en 440 Hz: prijs: 800 euro (excl eventuele verzendkosten).
Clara Rooms-Hazeleger, Telefoonnummer: 06 2111 3821, e-mail: jpcarooms@gmail.com.


21-02-2020: Voor een nog op te richten blokfluitkwartet, ben ik op zoek naar (licht)gevorderde spelers: bas, tenor, alt.
Bij veel aanmeldingen overweeg ik een octet te formeren.
Repetities zullen plaatsvinden in Sint-Oedenrode op een doordeweekse dag in de ochtend- of middag.
Het repertoire zal hoofdzakelijk bestaan uit Renaissance- en Barokmuziek.
Doelstelling: fijn samenspelen en als het zo uitkomt misschien eens optreden.
Reacties kun je sturen naar: voixsi@yahoo.com.


13-02-2020: Tijdens het spelen in een blokfluit ensemble moet nog wel eens snel van fluit gewisseld worden. Vaak ligt die fluit dan op de grond of staat op een wiebelige standaard.
Ik heb hoesjes ontworpen om aan de muziekstandaard te hangen, waardoor men snel een andere fluit bij de hand heeft. Ze zijn gemaakt van non-woven stof of jeansstof.
Blijven goed open staan en zijn eenvoudig te bevestigen, zie ook dit filmpje.
Prijs: sopraan € 4, alt € 5 en tenor € 6 (excl. eventuele verzendkosten).
Interesse? Stuur een e-mail naar riajanssen1949@gmail.com.


14-01-2020: Het Berkels Blokfluit Ensemble start in maart met het project King Arthur van Henry Purcell.
Daarbij kunnen wij wat versterking gebruiken van zowel blokfluiten als van andere instrumenten zoals viool, altviool, cello, dwarsfluit, hobo, klarinet en fagot.
Heb je een paar jaar één van deze instrumenten bespeeld en vind je het leuk om mee te doen, dan ben je van harte welkom.
We repeteren iedere donderdagavond van 19.45 tot 21.30 uur in gebouw “De Wijnstok” aan de Rodenrijseweg 295, 2651 BS in Berkel en Rodenrijs (bij Rotterdam).
De repetities starten op 5 maart en in november 2020 sluiten we dit project af met een feestelijke uitvoering. Het geheel staat onder deskundige leiding van onze vaste dirigent Willeke de Boer.
Wil je meedoen of eerst een keer gratis en vrijblijvend meespelen, meld je dan aan bij Willeke de Boer via willekedeboer@yahoo.com of bij Truus Halma, telefoon 06 5173 5025.